Matkailu

Jää sinäkin koukkuun Ylöjärvellä! Tule viettämään hetkiä luonnon helmassa, veden äärellä ja tapahtumien sykkeessä 33 000 tyytyväisen asukkaan kotikaupungissa.

Näsijärven rannalla, Tampereen naapurissa sijaitseva Ylöjärvi on vireä paikkakunta, jonka monipuoliset kulttuuri- ja urheilutapahtumat tarjoavat toimintaa kaikenikäisille matkailijoille.

Harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Ylöjärvi tunnetaan mm. yhtenä maan hevosrikkaimmista paikkakunnista. Hevospitäjän mainetta ruokkii myös Teivon ravikeskus. Hyvät ostosmahdollisuudet takaa erinomaisten liikenneyhteyksien ääressä sijaitseva Kauppakeskus Elo.

Ylöjärven luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja virkistymiseen. Seitsemisen kansallispuisto hyvin merkittyine reitteineen on oiva kohde päiväretkeilyyn ja muutaman päivän vaelluksiin.

Ylöjärvi rajoittuu itärajaltaan Näsijärveen, mikä merkitsee hyviä mahdollisuuksia vesillä liikkumiseen. Ylöjärveltä on Näsijärven vesistöreittejä myöten yhteys Tampereelle sekä pohjoiseen Ruovedelle ja Virroille.

Ylöjärven kunta perustettiin vuonna 1869 ja muutettiin kaupungiksi 2004. Viljakkala liittyi Ylöjärveen vuonna 2007 ja Kuru vuonna 2009. Noin 33 000 asukkaan kaupunki sijaitsee yhdellä Suomen voimakkaimmin kasvavista alueista. Ylöjärvellä on myös paljon vapaa-ajanasuntoja.

> In English / Englanninkieliset matkailusivut


Sivu päivitetty 27.6.2016

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi