Hyppää sisältöön

Kirjasto

Aukiolomuutoksia Leijassa

Pääkirjasto Leija avataan 4.9. alkaen maanantaista perjantaihin klo 9.00. Ensimmäinen tunti 9 - 10 on omatoimiaikaa, tuolloin ei kirjastossa ole asiakaspalvelua. Asiakkaat voivat lainata ja palauttaa automaateilla, lukea lehtiä tai muuten käyttää kirjastosalin avoimia tiloja. Muuten aukioloajat säilyvät entisellään. Palvelu toimii kokeiluna ainakin vuoden 2023 loppuun asti.

Kurun ja Viljakkalan kirjastoissa uudet työskentelytilat asiakkaille.

Ylöjärven lähikirjastoihin on toivottu lisää työhuonetilaa asiakkaille esim. etätyöskentelyyn. Nyt sekä Kurun että Viljakkalan kirjastoissa on saatu järjestettyä yksi uusi työskentelytila asiakkaille varattavaksi. Työtilat ovat käytössä kirjaston palveluaukioloaikoina, asiakkaan omilla välineillä. Kirjaston wifi-verkko ei valitettavasti toimi näissä uusissa tiloissa, joten asiakkaalla tulee olla oma nettiyhteys esim. puhelimestaan jakamalla.
Lisätiedot suoraan kirjastoista: Kurun kirjasto ja Viljakkalan kirjasto.

 


Musisointi- ja äänitystila Leijassa on nimeltään Musari

Pääkirjasto Leijassa on musiikintekoa ja musiikin taltiointia varten äänitys- ja soittotila. Tilasta löytyy sähkökitara, basso, sähkörummut, akustinen kitara, MIDi-koskettimet ja muuta laitteistoa kuten äänikortti, kuulokevahvistin, mikrofoneja, kuulokkeita jne. sekä äänitysohjelmistoja (mm. Cubase 12AI).

Tilan voi varata maksimissaan kahdeksi tunniksi päivässä ja varaukseen tarvitaan kirjastokortti. Ikäraja on 12 vuotta, sitä nuoremmat voivat käyttää tilaa aikuisen kanssa. Varaukset pääkirjasto Leijasta.

Lisätietoja Musarista, varusteista ja sen käyttösäännöistä löytyy Leijan musiikkiosasto-sivulta.

Tervetuloa tutustumaan!Ylöjärven Reppu-kirjastoauto näkyy reittipalvelussa.

Lainan päivänä 8. helmikuuta on otettu käyttöön kirjastoautojen reittipalvelu pikinkirjastoautot.fi. Palvelu on selainpohjainen, joten se toimii kaikilla laitteilla. Palvelussa mukana olevien kuntien kirjastoautot löytyvät samasta osoitteesta. Mukana ovat Ylöjärven lisäksi Tampere, Kangasala, Lempäälä, Nokia ja Valkeakoski.

Helppokäyttöisestä aikataulupalvelusta voi katsoa kirjastoautojen pysäkit, aikataulut ja mahdolliset reittimuutokset. Kirjastoautojen kulkua voi myös seurata kartalta.

Lisätietoja pikikirjaston sivuilta.

Käyttöohje mobiililaitteille.Ylöjärven kaupunginkirjaston toimipisteitä ovat pääkirjasto Leijan lisäksi Kurun ja Viljakkalan lähikirjastot sekä kirjastoauto Reppu. Kirjastojen aukiolot löytyvät kunkin kirjaston omilta sivuilta.

Perinteisen lainaustoiminnan lisäksi Ylöjärven kirjastot tarjoavat maksutta asiantuntevaa tietopalvelua, työskentelytiloja sekä mahdollisuuksia ja opastusta digi-yhteiskunnassa toimimiseen. Kirjojen ystävä löytää Ylöjärven kirjastoista kirjallisuusmyönteisen ympäristön, runsaasti luettavaa ja helpotusta tiedonjanoon.

Ylöjärven kirjasto sosiaalisessa mediassa

Kirjaston Facebook-sivu

Kirjaston Instagram-sivu

Päivitetty: 4.9.2023