Valitse sivu

Hyvinvointityö

Hyvinvoiva ylöjärveläinen on koko kaupungin toiminnan tärkeä tavoite.

Ylöjärveläisten arjen hyvinvointia pyritään edistämään monin tavoin, ja sen eteen tehdään toimia kaupungin kaikilla toimialoilla. Hyvä arki on yhteydessä myös useiden kaupungin kumppanien kuten järjestöjen, yritysten ja seurakunnan toimintaan.

Hyvinvoinnin edistämisen tavoitteena on lisätä asukkaiden hyvinvointia ja toimintakykyä sekä vahvistaa osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Lasten ja nuorten hyvinvointityössä keskeisessä roolissa on Unicefin lapsiystävällinen kunta -mallin mukainen toiminta.

Hyvinvointityön rakenteet Ylöjärvellä

Ylöjärven kaupungin hyvinvointityö perustuu lakiin sekä Ylöjärven kaupunkistrategiaan. 

Kerran valtuustokaudessa laaditaan laaja hyvinvointikertomus, joka on kuvaus ylöjärveläisten hyvinvoinnista, hyvinvoinnin edistämisen toimenpiteistä ja kehittämistarpeista. Laaja hyvinvointikertomus linjaa kaupungin hyvinvointipolitiikkaa.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi 7.12.2020 viimeisimmän laajan hyvinvointikertomuksen vuosille 2020-2024, joka sisältää ohjaavan suunnitelman poikkihallinnollisen hyvinvointityön toteuttamiselle. Lisäksi hyvinvointityötä ohjaavat teema- ja ikäryhmäkohtaiset hyvinvointisuunnitelmat.

Hyvinvointityötä koordinoidaan Ylöjärven kaupungin hyvinvointipalveluissa.

Tutustu Ylöjärven kaupungin hyvinvointikertomukseen ja -suunnitelmaan Laaja hyvinvointikertomus 2021-2024 (pdf)

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu20.6.2024