Siirry sisältöön
Valitse sivu

Kulttuuriparlamentti

Ylöjärven kulttuuriparlamentti kokousti ensimmäisen kerran 12. maaliskuuta 2021. Parlamentti on kaupungin historian ensimmäinen.

Kulttuuriparlamentin tärkeimpiä tehtäviä

  • kulttuuripääkaupunkihankkeen ohjausryhmänä toimiminen
  • kaupungin kulttuurisuunnitelman valmistelu
  • kulttuuriolosuhteiden kehittäminen
  • seurata kaupungin hyvinvointisuunnitelman toteutumista kulttuurin osalta
  • vahvistaa yhdistystoiminnan merkitystä ja tehtäviä osana kaupungin kulttuuri- ja hyvinvointitoimintaa
  • uusien yhteistyömuotojen kehittäminen
  • muut lautakuntien kulttuuriparlamenttiin lausunnolle tuomat asiat

Kulttuuriparlamentin tarkoitus on tehdä kannanottoja ja toimenpide-ehdotuksia sekä vahvistaa kulttuurin asemaa kaupungissa. Kulttuuriparlamentilla vahvistetaan kaupungin yhteistyötä kolmannen sektorin ja yritysten kanssa sekä pyritään tarkastelemaan kulttuuria laaja-alaisesti.

Tarkoitus on kehittää kulttuurin asemaa kaupungissa pitkällä tähtäimellä. Toimintaa ohjaavat Pirkanmaan hyvinvointi- ja kulttuurihyvinvointisuunnitelmat. Kulttuuriparlamentti seuraa myös valtioneuvoston asettamien kulttuurin kärkihankkeiden tavoitteiden toteutumista Ylöjärvellä.

Kulttuuriparlamenttiin on koottu yksitoista jäsentä. Näistä kuusi edustaa kulttuurijärjestöjä, yksi on yritysedustaja, yksi on ammattitaiteilija ja yksi edustaa sote-puolen järjestöä, joka toimii kulttuurihyvinvoinnin parissa ja kaksi on vapaa-aikalautakunnan jäseniä. Kokouksiin voidaan kutsua asiantuntijavieraita.

Parlamentin toimikausi on neljä vuotta. Se kokoontuu vähintään viisi kertaa vuodessa. Parlamentti valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Kulttuuripäällikkö toimii kokouksen asialistan valmistelijana ja sihteerinä on kulttuuri- ja markkinointituottaja.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu14.10.2024