Valitse sivu

Logo ja vaakuna

Ylöjärven kaupungin tunnus on Ylöjärvi-logo. Logo uudistui elokuussa 2023 (julkaisu tapahtui 28.8.2023). 

Uuden logon kirjaimet on piirretty käsin. V-kirjaimen muoto on saanut alkunsa Ylöjärven edellisen, pitkäaikaisen logon symbolin muodosta. Värityksellä korostettu, ö-kirjaimen sisään kätketty muoto kuvastaa sekä vettä että liikettä.

HUOM. Kaupungin ulkopuoliset tahot tarvitsevat luvan logon käyttöön. Yhteydenotot: viestintäpäällikkö Tiina Helminen, p. 050 437 1247, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Vaakuna 

Ylöjärven vaakuna:
Punaisessa kentässä haaruristi, jonka yläkulmassa saatteena risti, molemmat kultaa. Suunnittelija G. von Numers. Hyväksytty 12.5.1954.

Kultaväriä käytetään vain silloin, kun on mahdollista painaa Pantone-väreillä (PMS). Normaaleissa neliväripainotuotteissa väri on keltainen. Näin värin sävy saadaan pysymään puhtaana.

Kaupunki käyttää vaakunaa harvoin ja harkiten. 

Graafiset elementit

Ylöjärven kaupungin visuaaliseen ilmeeseen kuuluu myös kaupunkisiluetti, jota on hyödynnetty tällä sivustolla (ks. esim. sivujen alareuna). Siluetissa on sekä tunnettuja paikallisia rakennuksia (kuten Ylöjärvenharjun tv-torni ja kaupungintalo) että yleisiä rakennuskuvia, jotka symboloivat asumista ja elinkeinoelämää. Lisäksi visuaaliseen ilmeeseen kuuluu ikonityyppisiä kuvia, joita on niin ikään käytetty tällä sivustolla (ks. esim. etusivu).

Brändikäsikirja

Ylöjärven brändikäsikirja (pdf) on julkaistu 28.8.2023. Brändikäsikirja sisältää visuaaliseen ilmeeseen liittyvät ohjeet.

Isännänviiri

Ylöjärven isännänviiriä myy Ylöjärvi-seura. Viirissä on kaksivärinen läpipainatus, materiaalina polyesteri. Mitat 50 cm (levein kohta) x 450 cm. Viiri sopii 8-10 metrin lipputankoon. 

Ylöjärvi-seuran verkkosivut

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!