Valitse sivu

Lapsille kirjastoista

Ylöjärven kirjaston kaikki toimipisteet palvelevat monin tavoin Ylöjärven lapsirikasta kaupunkia.

Pääkirjasto Leijassa, Kurun ja Viljakkalan kirjastoissa sekä kirjastoauto Repussa on kaikissa runsaat ja monipuoliset osastot lapsille ja nuorille.
Löytyy lukemista, tietoa ja tarinoita myös vierailla kielillä. On elokuvia, konsolipelejä ja lautapelejä sekä lasten- ja nuortenlehtiä. Ellibs-palvelussa löytyy e-kirjoja ja e-äänikirjoja myös lapsille.

Lapsiperheitä palvellaan lainattavan kokoelman lisäksi tarjoamalla satutunteja, lukulemmikkitoimintaa, nukketeatteria ja muita tapahtumia. PIKI-sivustoilta löytyy myös Kirjatin suosittelemia kirjalistoja yhteisiin lukuhetkiin nimellä Perhelukudiplomit.

Neuvoloiden ja päiväkotien kanssa kirjasto tekee säännöllisesti yhteistyötä. Päiväkodit vierailevat alueensa kirjastossa ja kirjastoauto Reppu vierailee päiväkodeilla talvikaudella viikoittain.

Kouluyhteistyö Ylöjärven koulujen kanssa on säännöllistä. 3.- ja 7.-luokkalaiset vierailevat opettajineen kirjastossa saamassa tiedonhaun opastusta. Myös kirjavinkkarit vierailevat kouluilla ja Reppu kiertää myös aamupäivisin koulujen pihassa.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu2.2.2024