Valitse sivu

Joukkoliikenne

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenne kuuluu yhteiseen maksuvyöhykejärjestelmään. Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere ja Vesilahti jakavat yhtenäiset liput ja lippuetuudet sekä asiakas- ja ikäryhmät. 

Palveluista tiedotetaan Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen sivuilla.

Läntinen linjasto 2024

Nyssen koko linjasto uusittiin vuonna 2021, kun raitiotieliikenne käynnistyi Tampereella (Hervanta / Tays Keskussairaala – Tampereen keskusta).

Raitiotie laajenee lähivuosina Pyynikintorilta Lentävänniemeen, mikä edellyttää sitä, että koko läntinen bussi- ja ratikkalinjasto suunnitellaan yhteensopivaksi kokonaisuudeksi. Samalla myös muiden läntisten bussilinjojen palvelu uusitaan vastaamaan alueille määritettyjä palvelutasoja. Läntinen linjasto 2024 suunniteltiin vuoden 2022 aikana ja se otetaan käyttöön vuosien 2023–2024 aikana.

Linjasto 2024 -suunnitelma

Joukkoliikennelautakunta

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta toimii kuntien yhteisenä seudullisena joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Tampereen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen alaisuudessa. Yhteistoiminnan piirissä ovat kaikki Tampereen kaupunkiseudun kunnat.

Yhteistoiminnan tavoitteena on toteuttaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä joukkoliikenteen järjestämisessä sekä kehittää ja koordinoida seudullista joukkoliikennettä.

Joukkoliikennelautakunta (Tampereen kaupunki)

Liityntäpysäköinti

Ylöjärven keskusta-alueella on kolme joukkoliikenteen käyttäjille tarkoitettua maksutonta liityntäpysäköintialuetta.

Liityntäpysäköinti Ylöjärvellä

Raitiotie

Tampereen seudullisen raitiotien yleissuunnittelu alkoi kesällä 2019 ja se päättyi helmikuussa 2021. Tämän jälkeen syksyllä 2021 alkoi tarkentava yleissuunnittelu, joka valmistui joulukuussa 2022. Yleissuunnittelu palvelee yleis- ja asemakaavoitusta, katusuunnittelua ja kunnallistekniikan sijoittamisen suunnittelua. Yleissuunnitelma ei ole sitova eikä tähtää välittömään raitiotien rakentamiseen.

Lisätietoja raitiotien yleissuunnittelusta

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu12.1.2024