Valitse sivu

Osaomistusasunnot

Ensivaiheessa osaomistusasunnon ostaja maksaa 15 % velattomasta hinnasta. Kohteen rakentaminen rahoitetaan valtion täytetakaamalla ja korkotuetulla pankkilainalla, jonka osuus on 85 % asunnon hankinta-arvosta, sekä asukkaan maksamalla 15 % osuudella.

Noin kuuden vuoden kuluttua asunnon valmistumisesta, osakkaalla on mahdollisuus ostaa loput 85 % osakkeista. Kauppahinta on alkuperäisen kauppahinnan ja osaomistuksen erotus. Loppuosuuden kaupan jälkeen asukas on asunto-osakeyhtiölain mukainen osakas, jolloin hänen hoidettavakseen jää vain hoitovastike ja käyttömaksut.

Vähemmistöosakkaan oikeus luopua osakkuudestaan

Vähemmistöosakkaalla on oikeus halutessaan luopua osakkuudestaan ja samalla vuokraoikeudestaan tekemällä rakennuttajalle kirjallinen irtisanomisilmoitus. Irtisanomisaika on kolme kuukautta, minkä kuluttua rakennuttajalla on lakiin perustuva velvollisuus maksaa osaomistusmaksu alkuperäisen suuruisena takaisin.

Osaomistusasunnot Ylöjärvellä

Asuntilan alueelle valmistui vuosina 2004-2005 korkotuettuja osaomistusrivitaloasuntoja sekä vuonna 2008 paritaloasuntoja.

Mäkkylän alueelle valmistui vuonna 2008 vapaarahoitteisia osaomistuskerrostaloasuntoja.

Lisätietoja, myyjä ja rakennuttaja

Pirkanmaan AVO-Asunnot Oy
Näsilinnankatu 30, 33200 Tampere
p. 020 741 3295
www.avoasunnot.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!