Valitse sivu

Teemapaketit päiväkodeille

Tarinalaatikot ovat kirjaston tarjoamia, päiväkodeille tarkoitettuja toiminnallisia esine- ja kirjalaatikoita. Niitä voi käyttää ideoiden antajina päiväkodin arjen ohjatuissa hetkissä. Laatikoita on 12 kappaletta ja ne on tehty yhteistyössä varhaiskasvattajien ja lasten kanssa lukukoordinaattori Jenni Pertun ohjauksessa.

Tarinalaatikot ovat lainattavissa kirjastolta ja kulkevat tarvittaessa kirjastoauton välityksellä päiväkodeille. Varauksen voi tehdä osoitteeseen kirjasto@ylojarvi.fi tai soittamalla Leijaan p. 040-133 1431, 040-133 1432. Lainausaika on yksi kuukausi.

Tarinalaatikoiden aiheet ja esittely

 1. Tunteet
  Tämän laatikon kirjoissa ollaan erilaisten tunteiden vallassa. Samaistuttavien tilanteiden ja toiminnallisten vinkkien kautta voi sukeltaa käsittelemään tunteita
  ryhmissä.
 2. Kaveritaidot
  Millainen sinusta on hyvä kaveri? Tämän tarinalaatikon kirjat käsittelevät ystävyyttä, yksinäisyyttä sekä sitä, miten ottaa mukaan kaveri leikkiin. Käsinukkejen kanssa voi myös käsitellä erilaisia tilanteita, kaikkea mitä kaveruudessa tulee vastaan.
 3. Yhdenvertaisuus
  Tämä tarinalaatikko sisältää laajan valikoiman kirjoja, jotka tukevat yhdenvertaisuutta ja kertovat erilaisista ihmisistä. Kirjat toimivat keskustelun avaajina ja käsinukkejen avulla tilanteet tulevat läheisimmiksi.
 4. Mistä ruoka tulee?
  Tämän tarintalaatikon kirjojen kanssa voi tutkia mistä ruoka tulee ja miten kasvit kasvavat. Kirjat tutustuttavat ruokaan ja syömisen kulttuuriin. Vinkkien avulla voi itsekin kokeilla kasvatusta.
 5. Soiva laatikko
  Soiva laatikko vie musiikin maailmaan. Kolme kirjaa johdattaa erilaisille musiikkimatkoille ja tarjoaa sointuja kansanmusiikista klassiseen ja nykyaikaan. Elämys täydentyy toiminnallisilla vinkeillä ja soittimilla.
 6. Kestävä kehitys
  Laatikko tutkailee kierrättämistä arkisista näkökulmista. Kuvakirjat tarjoavat erilaisia lähestymistapoja ympäristön siisteyteen ja sen pohtimiseen. Mukana on myös ”Kuinka huolehdit luonnosta”-kortit, jotka antavat toimintaesimerkkejä.
 7. Arjen taidot (vessassa)
  Joskus vessaan meneminen jännittää ja mietityttää. Tässä laatikossa asiointia tutkaillaan eri näkökulmista, kuten tarkastelemalla miten eri eläimet kakkaavat, millaisia runoja pierusta voi kirjoittaa ja miten siellä potalla oikein käydään.
 8. Ritarit ja prinsessat
  Tämän laatikon avulla sujahdetaan satujen taikamaailmaan. Kirjoissa matkustetaan lohikäärmeen selässä, istutaan pyöreän pöydän ääressä, tutustutaan erilaisiin prinsessahahmoihin. Toiminnalliset vinkit avaavat lapsen mielikuvitusta ja voi kokeilla vaikka sadutusta.
 9. Menopelit
  Tämä hyvän mielen laatikko innostaa keskustelemaan ajoneuvoista ja johdattelee leikkiin ja taiteelliseen tekemiseen. Innostavat kirjat tuovat tietoa, runoutta ja hauskoja etsimisen hetkiä.
 10. Metsälaatikko/metsäneläimet
  Tämä laatikko houkuttelee ympäristön tarkkailuun, tutkimaan eläimiä, niiden käyttäytymistä, jälkiä ja pesiä. Mukava tarina Täydellisestä eväsretkestä tarjoaa mahdollisuuden retken suunnitteluun.
 11. Värit ja muodot
  Tutustu väreihin ja muotoihin. Ihanat valokivet sekä muotopalat johdattelevat kirjojen kanssa värien ja muotojen ominaisuuksiin. Laatikko tarjoaa tunnelmallisia ja moniaistillisia hetkiä kirjojen parissa.
 12. Villit eläimet
  Tässä laatikossa yhdistyy ilo ja mielikuvitus omien vahvuuksien pohdintaan. Kaikkia kirjoja yhdistää eläimet, jotka tulevat kaukaa. Tarjolla on vinkkejä vaikka naamiaisiin.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!