Valitse sivu

Museot

Museoiden aukioloajat

Ylöjärven museo on kesällä 2024 avoinna 4.6.–4.8. ti–to ja la–su klo 11–16. Keihäslahden näyttelytalo ja koulumuseo, Vänrikki Stoolin tupa ja Kurun ulkomuseo avautuvat yleisölle 2.7.2024 ja ovat auki 4.8. asti ti–to ja la–su klo 11–16.

Ylöjärven kulttuuripalveluiden alaisuudessa toimii kesäaikaan kolme museota, joihin kaikkiin yleisöllä on vapaa pääsy.

Ylöjärven kaupunki on mukana Pirkanmaan Maakuntamuseon koordinoimassa Seutumuseo-hankkeessa.

Ylöjärven museo

Ylöjärven museo sijaitsee Hietastenmäellä lähellä kaupungin keskustaa. Kotiseutumuseoalueella on peräti 11 rakennusta. Museolla järjestetään kesäisin erilaisia tapahtumia ja opastuksia. Kaikki ajankohtaiset tiedot museon tapahtumista löydät tapahtumakalenterista ja alempaa tältä sivulta.

Kurun museot

Kurun ulkomuseo ja Vänrikki Stoolin tupa sijaitsevat Hoppasojan notkelmassa Kurussa. Samassa pihapiirissä sijaitsee Keihäslahden näyttelytalo, jossa on Kurun koulumuseo. Keihäslahden näyttelytalossa järjestetään kesäisin taidenäyttelyitä. Näyttelytalossa on myös esillä kirjailija Tauno Peltomäen 1900-luvun alusta peräisin oleva museoesineistö.

Haverin kaivosmuseo

Haverin kaivosmuseo sijaitsee Viljakkalan Haverinmäellä. Se on osa historiallista kaivosaluetta ja tehdasmiljöötä. Alueella järjestetään opastettuja kierroksia kesäisin. Ajankohtaiset tiedot opastuskierroksista löydät tapahtumakalenterista ja alempaa tältä sivulta.

Vikelän tuulimylly

Museoiden lisäksi voit tutustua Kuljussa sijaitsevaan Vikelän tuulimyllyyn. Mylly on todennäköisesti rakennettu vuonna 1838. Sen siivet on kunnostettu vanhan mallin mukaiseksi, ja se on yksi Ylöjärven hienoimmista nähtävyyksistä.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu12.6.2024