Valitse sivu

Kulttuuritapahtumat

Kaupungin tapahtumakalenterista löydät ajankohtaiset tiedot tapahtumista Ylöjärvellä. Voit ilmoittaa kalenteriin tapahtumasi maksutta tapahtumakalenterin sivuilla olevan lomakkeen kautta.

Vuosittaiset juhlat ja tapahtumat

Kulttuuripalvelut vastaa kaupungin vuosittaisista juhlista, kuten 24.1. vietettävästä Ylöjärvi-päivästä, kansallisesta veteraanipäivästä ja itsenäisyyspäivän juhlista. Vapaa-aikapalvelut järjestää Koko perheen uudenvuoden vastaanoton 31.12.

Vanhassa Räikässä on näyttelytoiminnan lisäksi konsertteja, runotapahtumia, lastentapahtumia ja yhteislauluiltoja.

Tammikuussa Ylöjärvi-päivän aikaan järjestetään valotaidetapahtuma Loiste Ylöjärvi. Helmikuussa on vuorossa Pirkanmaan laajuinen lastenkulttuurikuukausi Lasten Pirkkaset.

Kaupungintalolla pääsee nauttimaan laadukkaista klassisen musiikin konserteista Salin klassiset -konserttisarjan myötä.

Yleisötapahtumia järjestetään etenkin kesäaikaan. Kesä alkaa perinteisesti kamarimusiikkifestivaali KuruFestillä ja Rantajätkät ry:n järjestämällä Pöheikön Pölläyksellä.

Lastentapahtumista suurimpia ovat Lasten museopäivä ja Kuru-viikon Lastenjuhla. Mökkirokki on koko perheen ilmainen piknikfestivaali.

Heinäkuun puolivälissä vietetään perinteisesti Kuru-viikkoa. Vikelän tuulimyllyllä järjestetään kotiseutuilta heinäkuun viimeisenä keskiviikkona.

Elokuussa kaupungintalon aukion valloittaa Kaupunkijazz. Syyskuun puolivälissä kaupunki järjestää Ylöjärvi-Seuran johdolla Räikänpuistossa Räikän tulet.

Näyttelytoiminta

Vapaa-aikapalvelut järjestää näyttelyitä kirjasto Leijan näyttelytilassa. Myös Kurun kirjastossa ja Viljakkalan kirjastossa järjestetään näyttelyitä.

Vanhan Räikän kahvila-ravintola toimii myös näyttelytilana. Kuukausittain vaihtuvien näyttelyiden taiteilijat valitaan näyttelyhaun kautta.

Kesäisin näyttelyitä on Ylöjärven museolla ja Kurun ulkomuseolla sekä sen läheisyydessä sijaitsevassa Keihäslahden näyttelytalossa.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu11.12.2023