Valitse sivu

Pikku-Ahvenisto

Pikku-Ahvenisto on 1900-luvun alussa valmistunut huvila, nykyisin 50 hengen ”juhlatalo”. Se sijaitsee Ylöjärven kaupungin omistamalla Ahveniston vapaa-aika-alueella, Pikku-Ahveniston järven rannalla.

Järven ympäri kiertää 1,5 km pitkä, helppokulkuinen luontopolku. Luontopolun varrella järven rannassa on nuotiopaikka/laavu, joka on vapaasti kaupunkilaisten käytettävissä. Alueella liikkuvien on hyvä tietää, että maastossa saattaa olla kyykäärmeitä.

Tilat

  • Alakerrassa on sali, takka, kaksi huonetta, eteinen, wc ja keittiö.
  • Keittiön varustus: astianpesukone, kylmiö, mikroaaltouuni, liesi sekä kahvinkeitin. Astioita ei ole.
  • Yläkerrassa on parvella seurustelutila, huone, leikkitila ja wc.

Hinnat

Päärakennus (enintään 50 hlöä)

  • 62,00 € / t (sis. alv 24 %)
  • 434,00 € / päivä (sis. alv 24 %)

Jos tilaisuus on kaupallinen tai tilaisuudesta peritään pääsymaksu, korotetaan perittävää vuokraa 50 %.

Erityisehdot

Vuokraaja velvoitetaan huolehtimaan siitä, ettei takkaan jää avotulta tiloista poistuttaessa. Rakennuksessa ei saa polttaa kynttilöitä.

Piha-alueen rinnekiveyksillä kiipeily on sortumavaaran vuoksi kielletty. Piha-alueelle ei saa ajaa linja-autolla eikä henkilöautoja saa pysäköidä pihanurmikolle.

Suomen lippu on keittiön kulmakaapissa. Vuokraaja huolehtii itse lipun nostamisesta ja laskemisesta. Liputusohjeet kaapin ovessa.

Pikku-Ahvenistoa ei vuokrata nuorisoryhmille yksityistilaisuuksiin.

Pikku-Ahveniston sähköinen tilavuokraushakemus

Käyttöehdot (pdf)

Laavu

Pikku-Ahveniston luonnonsuojelualueella on retkeilijöiden vapaassa käytössä oleva laavu. Laavu sijaitsee Pikku-Ahvenisto-järven rannassa, järven länsipuolella. Retkeilijöiden on huomioitava, että tulenteko on kiellettyä muualla kuin merkityllä tulentekopaikalla. Metsäpalovaroituksen voimassa ollessa myös tulentekopaikalla on tulenteko kielletty.

Laavun parkkipaikka sijaitsee Hopeatien varrella. Autot tulee ehdottomasti pysäköidä sinne eikä Pikku-Ahveniston päärakennuksen luokse. Laavulle vievän tien puomin aukaisua voi erityistapauksissa tiedustella kaupungin teknisestä keskuksesta.

Kaupungin ulkoilu- ja urheilualueiden kunnossapito huolehtii laavun siisteydestä, puuhuollosta, ruohonajosta sekä wc-tiloista.

Sisäkuvia Pikku-Ahveniston huvilasta

Iso huone hirsitalossa, vain vähän huonekaluja.

Huone hirsitalossa, pöytä ja tuoleja.

Keittiö

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu9.4.2024