Hyppää sisältöön

Saavutettavuus

Tämä on Ylöjärven kaupungin kotisivujen saavutettavuusseloste.

Ylöjärven kaupunki pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain eli digipalvelulain sekä EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.ylojarvi.fi. Seloste on laadittu 14.9.2020 ja päivitetty 30.6.2021.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut sivuston tekninen toteuttaja.

Vaatimustenmukaisuus

Verkkosivusto täyttää suurelta osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitetyt vaatimusten tasot A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Ylöjärven kaupungin verkkosivusto sisältää toimisto-ohjelmien tiedostoja (pääasiassa pdf), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Nämä ovat pääosin ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Tärkeimmät asioiden hoitamiseen tarvittavat liitetiedostot pyritään saamaan saavutettaviksi kohtuullisen nopeassa aikataulussa. Tarvittaessa voit pyytää tiedostoja saavutettavassa muodossa kaupungin kirjaamosta, p. 03 565 30 000 (vaihde) tai kirjaamo@ylojarvi.fi. 

Asuminen ja ympäristö -sivuilla on karttapalvelu sekä tiedostoja (pdf), joissa on karttoja, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön. Näin ollen ne eivät kuulu lainsäädännön piiriin. 

Verkkosivustolla on muutamia ulkopuolisten tahojen tuottamia sisältöjä, kuten upokkeet kuntalaisaloitteesta, nuorten Kysyttävää-palstasta sekä kirjaston aukioloajoista. Nämä eivät ole kaupungin itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia, joten ne eivät kuulu lainsäädännön piiriin. 

”Löysitkö mitä etsit” -toiminnosta puuttuvat nimilaput (labels). Tämä pyritään korjaamaan seuraavassa järjestelmäpäivityksessä. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivustollamme? 

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi:

Lomakkeella 

Palautelomake 

Sähköpostilla

kirjaamo@ylojarvi.fi

Puhelimella

vaihde 03 565 30 000

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian. Lain mukaan vastaus on annettava 14 päivän kuluessa.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Päivitetty: 27.12.2022