Valitse sivu

Kummiurheilija

Ylöjärven kaupunki käynnisti vuonna 2023 kummiurheilijatoiminnan, joka yhdistää huippu-urheilun tukemisen ja kaupungin markkinoinnin.

Ensimmäinen kummiurheilija: telinevoimistelija Joona Reiman

Miesten A-maajoukkueeseen kuuluva telinevoimistelija Joona Reiman on Ylöjärven kaupungin ensimmäinen kummiurheilija. Valinta julkistettiin helmikuussa 2023. Yhteistyö Reimanin kanssa jatkuu vuonna 2024; hyvinvointilautakunta päätti asiasta marraskuussa 2023.

Ylöjärven Metsäkylässä kasvanut ja koulunsa käynyt Reiman edustaa Tampereen Sisua ja on yksi Suomen lupaavimmista telinevoimistelijoista. Reiman on muun muassa maamme ensimmäinen telinevoimistelun nuorten Euroopan mestari.

Ylöjärven kaupunki seuraa Joona Reimanin kummiurheilijavuosia ja kertoo niistä Facebook- ja Instagram-tileillään. Joonan oma Instagram-tili on @joonareiman.

Ylöjärvi jatkaa kummiurheilijayhteistyötä telinevoimistelija Joona Reimanin kanssa (5.12.2023) 

Telinevoimistelun suurlupaus Joona Reiman on Ylöjärven ensimmäinen kummiurheilija (9.2.2023)

Huippu-urheilun tukemista ja kaupungin markkinointia

Kummiurheilijatoiminnalla Ylöjärvi haluaa profiloitua urheilu- ja liikuntamyönteisenä kaupunkina. Määräaikainen markkinointiyhteistyö solmitaan vahvan Ylöjärvi-yhteyden omaavan kansallisesti tai kansainvälisesti kiinnostavan urheilijan tai joukkueen kanssa. Yhteistyöhön valittavaa tulevaa tai jo nykyistä huippu-urheilijaa kutsutaan Ylöjärven kummiurheilijaksi.

Ensisijaisesti markkinointiyhteistyötä tehdään kansainvälisen tason urheilijan kanssa. Kansainvälisellä tasolla tarkoitetaan, että urheilijalla on sopimuskaudella realistinen potentiaali edustaa Suomea oman lajinsa maaotteluissa ja arvokisoissa.

Yhteistyösopimuksen arvo voi vaihdella 1000 euron ja 10 000 euron välillä. Vuonna 2023 sopimuksen arvo on 3000 euroa ja vuonna 2024 arvo on 3500 euroa. Saamansa tuen vastineeksi kummiurheilija sitoutuu erikseen sovittuihin yhteistyötilaisuuksiin ja markkinointiviestintään.

Kummiurheilijan valitsee vuosittain hyvinvointilautakunta.

Hyvinvointilautakunta 30.11.2023

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu15.12.2023