Valitse sivu

Tervetuloa mukaan

Onko sinulla hyvä idea kaupungin toimintaan tai mietityttääkö jokin asia?

Ylöjärveläisillä on monia mahdollisuuksia vaikuttaa. Voit osallistua päätöksentekoon,  tehdä kuntalaisaloitteen, antaa palautetta, toimia vaikuttaja- tai yhteistyöryhmässä, kertoa mielipiteesi suunnitelmista, osallistua järjestöjen ja yhdistysten toimintaan tai ottaa yhteyttä päättäjiin.

Ylintä päätösvaltaa käyttää kaupunginvaltuusto, joka valitaan joka neljäs vuosi kuntavaaleissa.

Vaikuttajaryhmät

Hyvinvointilautakunnan alaisuudessa toimii kuusi neuvostoa, jotka edustavat erilaisia kuntalaisryhmiä. Neuvostot ovat edustamansa kuntalaisryhmän vaikuttamiskanavia. Ne voivat vaikuttaa asioihin, joilla on merkitystä edustetun ryhmän hyvinvointiin, osallisuuteen tai ryhmän saamiin palveluihin.

Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton ylöjärveläisten nuorten vaikuttajaryhmä, joka valvoo ja edistää paikallisten nuorten etua.

Yhteistyöparlamentit

Kyselyt

Kaupunki kysyy säännöllisesti palautetta asukkailta ja palveluiden käyttäjiltä. Vastaamalla kyselyihin voit auttaa kaupunkia kehittämään entistä parempia palveluita. Myös muut lähiseudun toimijat, kuten Tampereen kaupunkiseutu, laativat erilaisia käyttäjäkyselyitä.

Kyselytiedotteet julkaistaan kotisivujen uutispalstalla.

Osallistuva budjetointi

Ylöjärvellä kokeiltiin osallistuvaa budjetointia ensimmäisen kerran vuonna 2023. Käytäntöä jatketaan. Osallistuvassa budjetoinnissa kaupunkilaiset ehdottavat ja lopulta päättävät, mihin osallistuvan budjetoinnin määräraha käytetään.

Osallistuva budjetointi

Keskustele ja kommentoi somessa

Kaupungin sosiaalisen median kanavissa voit keskustella ja antaa palautetta.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu20.12.2023