Hyppää sisältöön

Vammaisneuvosto

Vammaisneuvosto on kaupungin ja sen alueella asuvien vammaisten ja pitkäaikaissairaiden, heidän järjestöjensä ja omaistensa yhteistyöelin.

Vammaisneuvoston tarkoituksena on seurata vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyvinvointia ja heille tarkoitettuja palveluja ja tehdä tarvittaessa ehdotuksia kaupungin perusturvalautakunnalle ja muille hallintoelimille palvelujen kehittämisestä.

Kokoonpano

Vammaisneuvostossa on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä viisi muuta jäsentä. Jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Vammaisneuvoston puheenjohtajana toimii Aki Leppänen ja varapuheenjohtajana Urho Riihikoski. Lisäksi neuvostossa on edustus asukas- ja perusturvalautakunnista. Terveys- ja sosiaalijohtajalla on oikeus osallistua neuvoston kokouksiin.

Sihteerinä toimii palvelusihteeri Marja-Leena Ala-Laurila, p. 050 390 4691, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Jäsenet

Esityslistat ja pöytäkirjat

Neuvoston pöytäkirjat julkaistaan kaupungin kotisivuilla. Esityslistat julkaistaan kaupungin kotisivuilla viimeistään kaksi työpäivää ennen kokousta.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Kokoukset vuonna 2021

  • Ti 19.1. (peruttu)
  • Ti 23.3.
  • Ti 18.5.

Toimintasääntö

Vammaisneuvoston toimintasääntö (pdf)

Esteettömyyspalkinto 2021

Vammaisneuvosto palkitsee esteettömyydestä ylöjärveläisen toimijan. Ehdotuksia palkinnonsaajaksi voi esittää 18.1.-12.3.2021. Palkinnon saaja voi olla ylöjärveläinen henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt esteettömyyttä, saavutettavuutta ja erityisryhmien tasa-arvoista kohtelua. Palkinto voidaan myöntää toiminnalle tai kohteelle.   

Palkinnonsaajaa voi ehdottaa sähköisesti tai kirjeitse. Ehdotuksessa tulee olla vapaamuotoinen perustelu. 

Palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2020 palkinnon sai Ylöjärven keilahalli ja kunniamaininnan Meidän Matias -blogi. Vuonna 2019 esteettömyyspalkinnon saivat kehitysvammaisten iltapäivätoiminnan ohjaajat Pirjo Laine ja Minna Ristiluoma Ylöjärven kaupungilta. 

Päivitetty: 10.2.2021