Hyppää sisältöön

Vammaisneuvosto

Vammaisneuvosto on kaupungin ja sen alueella asuvien vammaisten ja pitkäaikaissairaiden, heidän järjestöjensä ja omaistensa yhteistyöelin.

Vammaisneuvoston tarkoituksena on seurata vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyvinvointia ja heille tarkoitettuja palveluja ja tehdä tarvittaessa ehdotuksia kaupungin hyvinvointilautakunnalle ja muille hallintoelimille palvelujen kehittämisestä.

Kokoonpano 2021-2025

Vammaisneuvostossa on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä viisi muuta jäsentä. Jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lisäksi neuvostossa on edustus hyvinvointilautakunnasta. Hyvinvointilautakunnan puheenjohtajalla on oikeus osallistua neuvoston kokouksiin.

Vammaisneuvoston puheenjohtajana toimii Jarmo Ojanperä ja varapuheenjohtajana Anne Beresford.

Sihteerinä toimii sihteeri Marja-Leena Ala-Laurila, p. 050 390 4691, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Jäsenet 

Esityslistat ja pöytäkirjat

Neuvoston pöytäkirjat julkaistaan kaupungin kotisivuilla. Esityslistat julkaistaan kaupungin kotisivuilla viimeistään kaksi työpäivää ennen kokousta.

Esityslistat ja pöytäkirjat 18.10.2021 alkaen

Esityslistat ja pöytäkirjat 17.10.2021 asti

Kokoukset vuonna 2023

  • to 16.2.
  • to 20.4.
  • to 1.6.
  • ke 27.9.
  • to 26.10.
  • to 14.12.

Muutokset mahdollisia.

Toimintasääntö

Hyvinvointilautakunta valmistelee toimintasäännön päivittämistä.

Vammaisneuvoston toimintasääntö (pdf)

Esteettömyyspalkinto 

Vammaisneuvosto palkitsee vuosittain esteettömyydestä ylöjärveläisen toimijan. Palkinnon saaja voi olla ylöjärveläinen henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt esteettömyyttä, saavutettavuutta ja erityisryhmien tasa-arvoista kohtelua. Palkinto voidaan myöntää toiminnalle tai kohteelle. 

Kenelle palkinto esteettömyydestä?  

Ylöjärven kaupungin vammaisneuvosto palkitsee esteettömyydestä ylöjärveläisen toimijan. 

Palkinnon saaja voi olla ylöjärveläinen henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt esteettömyyttä, saavutettavuutta ja erityisryhmien tasa-arvoista kohtelua. Palkinto voidaan myöntää toiminnalle tai kohteelle.

Ehdotuksia palkinnonsaajaksi voi esittää alla olevalla lomakkeella tai kirjeitse Ylöjärven kaupunki, Vammaisneuvosto, PL 22, 33471 Ylöjärvi. Ehdotuksia palkinnonsaajaksi voi esittää 1.8.-30.9.2023. 

Vammaisneuvosto

Lomake ehdotuksen jättämiselle (Huom.! Lomake aukeaa uuteen välilehteen.)

Päivitetty: 27.7.2023