Valitse sivu

Kulttuuriharrastukset

Ylöjärven kaupunki tulee etenkin lasten, nuorten ja ikäihmisten kulttuuriharrastuksia sekä taideopetusta. Tälle sivulle on koottu niistä osa.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää, ensisijassa lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen opetusta. Opetuksessa annetaan oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua asianomaiseen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Ylöjärvellä taiteen perusopetusta järjestetään kuvataiteessa, teatterissa, musiikissa, tanssissa sekä käsityössä.

Kulttuuripalvelut järjestää taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille kuvataiteessa Lasten ja nuorten kuvataidekoulu Piirrossa.

Teatteritaiteessa taiteen perusopetusta Ylöjärvellä antaa myös Suomen Teatteriopisto.

Musiikissa taiteen perusopetusta antavat Pirkanmaan Musiikkiopisto.

Tanssitaiteessa taiteen perusopetusta antaa Balettikoulu Hannele Suomalainen.

Käsityössä taiteen perusopetusta järjestää Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä.

Taiteen perusopetusta aikuisille kuvataiteessa ja käsityössä antaa Tampereen seudun työväenopisto.

Taiteen perusopetus pitää vuosittain lomaa samaan aikaan koulujen talvi- ja syyslomien kanssa, viikot 9 ja 42.

Kulttuuriharrastukset

Viljakkalan Nuorisonäyttis

Viljakkalan Nuorisonäyttis on teatteriharrastusryhmä, johon voivat tulla mukaan kaikki yli 8-vuotiaat teatterin tekemisestä kiinnostuneet lapset ja nuoret. Syyskaudella pelataan pelejä, leikitään yhdessä hauskoja leikkejä sekä tehdään erilaisia ilmaisutaitoharjoitteita. Kevät huipentuu maalis-huhtikuussa ensi-iltansa saavaan näytelmään, jossa jokainen pääsee lavalle loistamaan!

Teatteritaiteen opiskelun myötä oppilas oppii antamaan kokemuksilleen merkityssisältöjä ja ilmaisemaan ajatuksiaan, tunteitaan ja tavoitteitaan teatteritaiteen kautta. Opiskelu on tutkivaa, omakohtaista harjoittelua. Opiskelussa korostuu ryhmässä toimiminen sekä kokemuksen ja tekemisen kautta oppiminen.

Nuorisonäyttiksen ohjaajana toimii Jari Hiltunen. Viljakkalan Nuorisonäyttis toteutetaan Ylöjärven kulttuuripalveluiden ja Teatteriyhdistys Wimma ry:n yhteistyönä. Ryhmä kokoontuu Viljakkalan koululla (Erlandintie 13, Viljakkala).

Tervetuloa uudet ja vanhat harrastajat! Mukaan pääsevät kaikki yli 8-vuotiaat, myös toisella asteella opiskelevat nuoret.

Ilmoittautumisia otamme vastaan Teatteriyhdistys Wimman sähköpostiin teatteriwimma@gmail.com. Oppilaspaikat täytetään syyslukukauden alussa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kevätlukukauden opetus alkaa viikolla 2. Nuorisonäyttis lomailee koulujen lomien mukaisesti talvilomaviikon 9 ja syyslomaviikon 42.

Lukukausimaksu on 45 euroa.

Tiedustelut:
kulttuuripäällikkö Minna Vallin p. 050 561 1108 tai Jari Hiltunen p. 040 523 6557 tai paikan päällä.

Seniorikulttuuriryhmä Junantuomat

Seniorikulttuuriryhmä Junantuomat kokoontuu maanantaisin klo 13 Lähitorilla osoitteessa Rantajätkäntie 2 B 30. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä harrastetaan, virkitytään ja vetreydytään muun muassa teatterin ja draaman keinoin. Toiminnan järjestävät kulttuuripalvelut sekä Mansikkamäen Draamapaja.

Tiedustelut Jari Hiltunen p. 040 523 6557 tai paikan päällä.

Bändikämpät

Ylöjärven elävän musiikin yhdistys Rantajätkät ry vuokraa treenitiloja bändeille. Bändikämppien lisäksi yhdistys vuokraa muutakin kalustoa soittoharrastukseen. Yhdistyksellä on myös äänistysstudio. Rantajätkät järjestää ajoittain kursseja, joissa opetellaan studiotyöskentelyä sekä ääni- ja valotekniikkaa.

Nuorisopalveluiden toiminta

Nuorisopalvelut järjestää erilaisia kerhoja, kursseja, retkiä ja muuta toimintaa lapsille ja nuorille.

Vahannan Nuorisoseuran kerhot

Vahannan Nuorisoseuran kerhoissa on tarjolla monenlaisia harrastusryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille. Kulttuuria pääsee harrastamaan esimerkiksi valokuvauksen, teatterin ja tanssin parissa.

Kuorotoimintaa

Ylöjärvellä on aktiivista kuorotoimintaa. Kaupungissa toimivat esimerkiksi sekakuoro Saurion Sävel ja Lauluyhtye Laulux. Myös monilla eläkeläisjärjestöillä on jäsenilleen omia laulu- ja musiikkikerhoja.

Seurakunnalla on useita kuoroja eri-ikäisille. Soittamisesta kiinnostuneille löytyy myös bänditoimintaa.

Tanssia ja akrobatiaa

Studio Move tarjoaa Ylöjärvellä lapsille ja aikuisille tanssituntien lisäksi ilma-akrobatiaa ja sirkusopetusta.

Dance Actions tarjoaa Ylöjärvellä lapsille ja aikuisille esimerkiksi showtanssia, hiphopia ja akrobatiaa.

Tanssikoulu Sahira tarjoaa aikuisille itämaisten tanssien kursseja.

Puuttuuko listalta Ylöjärvellä kulttuuriharrastuksia tarjoava taho? Vinkkaa meille palautelomakkeen kautta.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu18.3.2024