Valitse sivu

Palveluliikenne

Palvelubussit hoitavat Ylöjärven kaupungin koulukuljetuksia sekä kaikille avointa asiointiliikennettä. 

Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka on erityisesti kohdennettu niille, joille tavallisella bussilla liikkuminen on hankalaa. Kuljettaja suunnittelee ja aikatauluttaa tarkemmat reitit tilausten perusteella. Kuljetukset vaativat toteutuakseen useamman asiakkaan.

Avoimen asiointiliikenteen kyydit tilataan soittamalla suoraan autoon viimeistään edellisenä arkipäivänä kello 8-15. Aikataulussa mainitut ajat ja reitit ovat suuntaa-antavia, ja niitä voidaan tarvittaessa muuttaa kauden aikana.

Palveluliikennettä hoidetaan kolmella pikkubussilla, joiden toiminta-alueet ja -ajat vaihtelevat eri päivinä. 

Palveluliikenteen aikataulu 2.1.2024 alkaen (pdf)

Kaikille avoimen asiointiliikenteen kuljetus tilataan etukäteen soittamalla suoraan autoon viimeistään edellisenä arkipäivänä kello 8-15. 

Autojen puhelinnumerot:
Auto Ylönen (keskustan alue): 044 486 3761
Auto Järvinen (Kuru): 044 486 3762
Auto Harjunen (keskustan alue/Siivikkala/Vuorentausta): 044 486 3763
Viljakkalan asiointiliikenne (2.1.2024 alkaen): 040 156 3752

Maksaminen

Matkan voi maksaa Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen matkakortilla, mobiililipulla tai ennakkoon ostetulla kertalipulla. Kertalipun sekä matkakortin latauksen voi maksaa käteisellä Nyssen jälleenmyyntipisteissä (Ylöjärvellä: R-kioski, Mikkolantie 2).

Tutustu Nyssen lipputuotteisiin ja hinnastoihin.

Matkakortin voi hankkia myös valtakirjan avulla (täytä / tulosta valtakirja tästä).

Kurulaisten ikäihmisten asiakaskuljetukset 

Kurulaisten ikäihmisten hyvinvointia edistetään mahdollistamalla asiakaskuljetuksia harrastustoimintaan ja asiointiin Kurun alueella sekä Kanta-Ylöjärvellä. Asiakkaalla voi olla saattaja mukana, kun se on saattamisavun näkökulmasta perusteltua. Asiakaskuljetuksia ei voi käyttää terveydenhuoltoon liittyviin matkoihin, eikä niitä toteuteta pyhäpäivisin.

Asiakaskuljetuksista vastaa Ylitalo Yhtiöt. 

Kuljetuspäivät ja -ajat 1.8.2023 alkaen

  • Torstaisin klo 8-16 Kurun alueella. Kurun urheilutalolla ja kirjastolla tarjolla ohjattua ryhmätoimintaa torstaisin. 
  • Parillisten viikkojen perjantaisin asiointimatka Elovainion ostosalueelle: lähtö klo 10 Matkahuollontien pysäkiltä (Seuratalon pysäkki, entinen matkahuollon piha). Asiointi-aikaa Elovainion ostosalueella noin 2 tuntia. Paluulähtö noin klo 13.
  • Parittomien viikkojen perjantaisin 18.8.2023 alkaen harrastusmatka Ylöjärven uimahallille. Suunniteltu aikataulu: lähtö klo 10 Matkahuollontien pysäkiltä (Seuratalon pysäkki, entinen matkahuollon piha). Uintiaikaa noin 2 tuntia. Paluulähtö noin klo 13.

Asiakaskuljetukset kohdennetaan ensisijaisesti niille ikääntyneille kurulaisille, joilla ei ole muita kuljetusmahdollisuuksia. Kuljetuksissa suositaan yhteiskuljetuksia.

Kaikille matkoille tulee ilmoittautua etukäteen. Kuljetus tilataan etukäteen soittamalla suoraan autoon p. 044 088 4008 viimeistään vuorokautta ennen kuljetusta.

Yllä kuvatut asiointi- ja harrastusmatkat ovat kurulaisille yli 65-vuotiaille ikäihmisille maksuttomia. Huomioittehan myös Kurun alueen palveluliikenteen.

Lisätiedot: hyvinvointipäällikkö Suvi Saarinen, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi, p. 044 481 1471

Kuru oli mukana liikkumisen kehityshankkeessa

Ylöjärven kaupunki oli vuonna 2019 mukana Sitran rahoittamassa alueellisessa kehityshankkeessa (Alpio), jossa kokeiltiin uusia tapoja järjestää liikkumisen palveluita harvaan asutuilla alueilla. Ylöjärvellä kokeilu koski maaliskuusta 2019 alkaen Kurun palveluliikennettä ja kesäkuusta 2019 alkaen myös Kurun sote-kuljetuksia. Hanke päättyi 31.10.2019. Lisätietoja Sitran hankesivulla.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu12.1.2024