Valitse sivu

Omatoimiliikunta

Tälle sivulle on koottu linkkejä ja vinkkejä omatoimiseen liikkumiseen Ylöjärvellä.

Muista, että jo ulosmeno, puistossa käynti, kauppaan pyöräily ja kotityöt ovat liikettä. Pienillä teoilla saat aikaan liikettä ja sen ei tarvitse vaatia isompia ponnisteluja! Arkisilla asioilla saat myös yhdessä tekemisen iloa.

Ulkoile Ylöjärvellä

Kaupungin sivuille on koottu tietoa ulkoilumahdollisuuksista Ylöjärvellä. Sivuilta löydät tietoja mm. leikkikentistä ja ulkoilureiteistä sekä koulujen suunnistuskartat.

Frisbeegolf

Ylöjärvellä sijaitsee neljä frisbeegolfrataa:

Julkujärvi DiscGolfPark

Osoite:
Julkujärventie 8
39160 Ylöjärvi

Ratojen kuvaus:
Rata on haastava AA1-tason rata, jolla väylien keskipituus on 145 metrin tienoilla. Tämän 18-väyläisen radan vieressä on aloittelijoille paremmin soveltuva 10-väyläinen frisbeegolfrata.

Kurun frisbeegolfrata

Osoite:
Myllymäentie 2
34300 Ylöjärvi

Radan kuvaus:
Helppo metsärata joka suunnattu ensikertalaisille. Lyhyehköillä väylillä pärjää tarvittaessa yhdellä putterilla. Rata on sijoitettu osittain tiheäänkin metsään myötäilemään osittain pururataverkostoa. Rata sijaitsee koulun takana olevalta Kurun urheilutalolta lähtevän kuntoradan maastossa, alkaen noin 500m päässä Kurun urheilutalolta. Pysäköinti koululle tai Kurun urheilutalolle.

Pohjois-Kurun frisbeegolfrata

Osoite:
Itä-Aureentie 1068
34500 Ylöjärvi

Radan kuvaus:
Itä-Auren urheilukentällä sijaitseva 9-väyläinen frisbeegolfrata kiertää pienen lenkin nurmikentän ympäri. Rata sopii hyvin aloittelijoille frisbeegolfiin tutustumiseen. Heittopaikat merkitty puisin kepein. Huomioi, että väylä 1 lähtee jo infotaulun välittömästä läheisyydestä. Kaikki väylät ovat suoraa putteriheittoa 30-60 metriä ja metsän puolella on kaksi lyhyempää väylää.

Varaa liikuntasali käyttöösi

Ylöjärven kaupunki vuokraa liikuntatiloja myös omatoimiliikuntaan. Vuokraa perheellesi, ystäväporukalle tai syntymäpäiville koulun liikuntasali.

Lainaa liikuntavälineitä

Ylöjärven kaupungin kirjastoissa on runsas valikoima erilaisia liikunta- ja vapaa-ajanvälineitä lainattavaksi. Lainaus onnistuu näppärästi Piki -kirjastokortilla. Laina-aika välineissä vaihtelee viikosta kahteen viikkoon.

Lainaa toimintavälineitä

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut on kehittänyt soveltavan liikunnan välinelainausta. Niitä lainataan Ylöjärven ja ympäristökuntien henkilöille, joilla on pitkäaikaissairaus, liikkumisrajoite tai toimintakyvyn haitta. Lainaus on maksutonta.

Liikuntapalveluiden YouTube-kanava

Kaupungin liikuntapalvelut tuottaa erilaisia liikuntavideoita, joita voit suorittaa kotona. Tee harjoitukset oman kuntosi ja tuntosi mukaan.

Liikuntapalveluiden YouTube-kanavalta löydät useita erilaisia kotijumppia:

  • Vetreytysjumppaa
  • Keppijumppaa
  • Venyttelyä tuolilla
  • Sykkeenkohotus- ja lihaskuntojumppaa kehonpainolla
  • Tuoli- ja taukojumppaa

Liikuntapalveluiden YouTube

Liikuntapalveluiden kotijumpat

Liikuntapalvelut on tehnyt matalan kynnyksen ohjeet omatoimiseen jumppaamiseen kotona. Ole hyvä!

Perheperjantai

Perheperjantain idea on se, että perjantai-ilta töiden ja koulun jälkeen pyhitetään perheen yhteiselle tekemiselle. Jokainen perheen jäsen saa päättää omalla viikolla, mitä perjantai sisältää ja kaikki sitoutuvat osallistumaan toivottuun aktiviteettiin.

Aktiviteetti voi olla mitä vaan: lautapelejä, pihapelejä, musiikkimaalaus, eläinjoogahetki, pyöräretki, metsäretki, pulkkailu, uiminen, majan tekeminen sisälle tai ulos, yhteinen siivoushetki, kävelyretki kauppaan tai kulttuurin pariin yms. Illan voitte päättää yhteisellä iltapalalla, jossa käydään illan tapahtumia läpi. Pienemmille lapsille voi tehdä muutamia valmiita vaihtoehtoja illan aktiviteetiksi, joista valita.

Miltä kuulostaa, voitaisiinko teidän perheessä ottaa käyttöön Perheperjantai?

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu30.4.2024