Valitse sivu

eVaka

Tältä sivulta löydät tietoa varhaiskasvatuksen eVaka-verkkopalvelusta.

Ylöjärven varhaiskasvatus on ottanut käyttöön varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa eVaka-järjestelmän 2.5.2024. Järjestelmä korvaa aiemmin käytössä olleet järjestelmät. Varhaiskasvatuksen asiakkaiden tulee ottaa käyttöön uusi järjestelmä mm. läsnäolovarauksia, viestintää, dokumentointia ja muita arjen toimintoja varten.
Kirjaudu eVaka-verkkopalveluun.

Huoltajien kirjautuminen eVakaan

Ensimmäisellä kerralla huoltaja luo itsellensä käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnusten luominen edellyttää vahvaa tunnistautumista (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Päivittäisiä asioita voi hoitaa jatkossa omien käyttäjätunnusten kautta, mutta osa eVakan palveluista edellyttää kuitenkin vahvaa tunnistautumista.

eVaka-verkkopalvelusta ei ole olemassa erikseen asennettavaa mobiilisovellusta. Voit kuitenkin tallentaa selainohjelman näkymän oman mobiililaitteesi Koti-valikkoon tai aloitusnäyttöön. Näin saat eVakan helposti käyttöön mobiilisovelluksen tapaan.

Mikäli haluat sähköpostiin ilmoituksia eVakan kautta lähetetyistä viesteistä, päätöksistä, dokumenteista ym. asioista, tallenna oma sähköpostiosoite Asetukset – Omat tiedot –välilehdelle.

Ohjeita eri kielillä eVakasta löydät Tampereen eVaka-sivustolta.

eVakan ominaisuudet

Huoltajat asioivat vain eVakan kautta, jossa on muun muassa seuraavia toimintoja:

  • ilmoita lapsen varhaiskasvatusajat (aina edellisen viikon maanantaihin kello 9 mennessä)
  • viesti lapsen kasvattajien kanssa
  • lue lapsen pedagogiset dokumentit
  • ilmoita tulotietosi (myös muutokset), hyväksy tulorekisterin käyttö tai anna suostumus korkeimpaan asiakasmaksuun
  • tee hakemuksia ja irtisanomisia
  • hyväksy varhaiskasvatus- tai esiopetuspaikka

Lisätietoja eVakasta saat oman lapsesi varhaiskasvatusyksiköstä.

Sähköinen tiedoksianto

eVakassa tehdyt päätökset (varhaiskasvatus-, palveluseteli-, esiopetus- ja asiakasmaksupäätös) huoltajan on mahdollista saada sähköisenä tiedoksiantona Suomi.fi-viestipalveluun. Tämä edellyttää Suomi.fi-viestipalvelun käyttöönottoa.

Lisätietoja Suomi.fi-viestipalvelusta

Mikäli huoltaja ei ota Suomi.fi–viestipalvelua käyttöön, lähetetään päätökset kirjepostilla. Suosittelemme Suomi.fi–viestipalvelun käyttöönottoa.

eVakassa tehdyt päätökset huoltaja näkee myös oman käyttöliittymänsä kautta.

Mikä on eVaka

eVaka on avoimen lähdekoodin järjestelmä, jossa ei ole takana kaupallista järjestelmätoimittajaa, vaan organisaatiot itse vastaavat sen ylläpidosta. eVakan kehittämisen on aloittanut Espoon kaupunki vuonna 2018 ja kehittämistyöhön on tullut vuonna 2020 mukaan Tampere, jossa käyttöönotto on tehty keväällä 2022. eVakan ytimen kehittämistä hallitsevat ja rahoittavat yhdessä Espoon, Oulun, Tampereen ja Turun kaupungit.

Tampereen ympäristökunnat (Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti, Orivesi sekä Hämeenkyrö) ottavat eVakan käyttöön vaiheittain vuoden 2024 aikana. Jatkossa Tampereen koko seutu tekee tiivistä yhteistyötä eVakan ylläpidon ja kehittämisen eteen. Yhteistyöllä saamme paljon synergiaetuja ja pyrimme lisäämään asiakkaiden palvelun laatua. eVaka järjestelmää kehitetään käyttäjiltä saadun palautteen pohjalta.

Palautetta voit antaa kaupungin palautekanavan kautta.

eVaka saavutettavuusseloste (pdf)

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu14.5.2024