Valitse sivu

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta huolehtii lainsäädännössä rakentamiselle ja rakennetulle ympäristölle asetettujen tavoitteiden huomioimisesta rakentamisessa ja rakennusten käytössä. Rakennusvalvonnassa käsitellään rakentamiseen liittyvät luvat. Lisäksi rakennusvalvonta suorittaa lupiin liittyvät tarkastukset ja antaa ohjeita rakentajille.

Rakennusvalvonnan kesäsulku 24.6. – 28.7.2024. Ennen kesäsulkua naapurien kuulemispyynnöt tulee olla tehtynä 6.6.2024 klo 12 mennessä. Kuulemisia jatketaan elokuussa. Kesäsulun aikana neuvontapuhelin ei palvele ja arkistotilauksissa tulee varautua pidempiin toimitusaikoihin. Vain välttämättömät katselmukset suoritetaan ja lupia käsitellään rajoitetusti resurssien mukaan. Kesäajan katselmukset: https://www.ylojarvi.fi/rakennusvalvonta/katselmukset-ja-mittaukset/ Rakennusvalvonnan henkilöstön loma-ajat löydät https://www.ylojarvi.fi/rakennusvalvonta/asiakaspalvelu-ja-neuvonta/

Ranebotti – virtuaalinen apulainen neuvoo rakentajia yleisimpien pienten rakennushankkeiden lupamenettelyssä toukokuusta alkaen. Ranen löydät sivun oikeasta alalaidasta. https://www.ylojarvi.fi/ranebotti-neuvoo-rakentajia-lakimuutoksen-kynnyksella/

Keskimääräinen luvankäsittelyaikamme on tällä hetkellä 3 viikkoa laskettuna siitä, kun kaikki tarvittavat suunnitelmat ja liitteet on ladattu hakemukselle. Lautakuntakäsittelyä vaativien lupien käsittelyaika on noin 2 kuukautta.

Rakennusvalvonta ottaa asiakkaita vastaan ajanvarauksella. Muista siis olla yhteydessä rakennusvalvonnan henkilöstöön tapaamisen sopimiseksi. 

Voimassa oleva rakennusjärjestys: Rakennusjärjestys 2021 (pdf)

Uusi rakentamislaki tulee voimaan 1.1.2025. MRL uudistus

Rakennusvalvonnan taksat

Lue lisää aiheesta

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu20.5.2024