Valitse sivu

Ympäristöterveys ja eläimet

Ylöjärven kunnallisista ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon palveluista huolehtii Pirteva eli Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö.

Pirteva vastaa ympäristöterveydenhuollon viranomaisvalvonnasta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä eläinlääkintähuollosta, eläinsuojelusta ja eläintautien vastustamisesta. Se hoitaa mm. elintarvikevalvontaan, talous- ja uimaveden valvontaan sekä sisäilman laatuun liittyviä asioita. Sen tehtäviin kuuluvat myös tupakkalain valvonta, sisämelu sekä huoneistojen (mm. kauneushoitolat, kuntosalit) valvonta.

Pirtevan verkkosivut

Eläinlääkäri

Pirteva eli Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö huolehtii alueellaan kunnallisista eläinlääkäripalveluista. Ylöjärvellä ei ole omaa vastaanottopistettä.

Pirtevan eläinlääkäripalvelut

Löytöeläimet

Eläinsuojelulaki (247/1996) velvoittaa kunnat järjestämään tilapäisen täysihoidon irrallaan tavatuille koirille, kissoille ja muille pienikokoisille seura- ja harrastuseläimille. Ylöjärven kaupungin alueella löytöeläinpalveluista vastaa Boondock’s Oy.

Löytöeläinten lakisääteinen huostaanottoaika on 15 vuorokautta, jonka aikana omistajalla on mahdollisuus lunastaa lemmikkinsä hoito-, kuljetus- ja mahdollisia eläinlääkärikuluja vastaan. Mikäli löytöeläimen omistajaa ei tavoiteta, hoitola voi edellä mainitun säilytysajan jälkeen joko pitää, sijoittaa tai luovuttaa uudelleen, myydä tai lopettaa löytöeläimen.

Boondock’s ottaa myös vastaan katoamisilmoituksia löytöeläimistä.

Koirahoitola Boondock’s / Jari Pellas
Löytöeläinpäivystys p. 040 515 2750
Paimenkoirantie 96, 35300 Orivesi
Boondock’s Oy:n verkkosivut

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu21.12.2023