Valitse sivu

Keskustan ideakilpailu

Ylöjärven keskustan ideakilpailun tulos on ratkennut. Kilpailun voittaja ja muut palkitut työt julkistettiin 31.10.2023.   

Ylöjärven keskustan ideakilpailun kärkeen nousi helsinkiläisten arkkitehtitoimistojen idearikas ja kaupunkikuvaltaan korkeatasoinen ehdotus. Työn vahvuus on eri alueiden luonteita vahvistava täydennysrakentaminen. Työssä on runsaasti puurakentamista ja moni-ilmeisiä julkisia kaupunkitiloja sekä arkkitehtuuriltaan näyttävä monitoimitalo. Leijapuiston alue on ratkaistu polveilevana suurkorttelina.

Palkitut työt

1. palkinto, kilpailun voittaja 

“Sidokset” – Arkkitehtitoimisto Sami Vikström Oy, ARK-house arkkitehdit Oy
Tekijät: Sami Vikström, arkkitehti, Harri Pakarinen, arkkitehti ja Tatu Brummer, visualisoija

2. palkinto 

”Kitara, taivas ja tähdet” – Oopeaa Office for Peripheral Architecture ja tmi Otto Samuli Heinonen
Tekijät: Anssi Lassila, arkkitehti, professori, Otto Heinonen, arkkitehti, Iida Hedberg, arkkitehti, Isaac Edmonds, arkkitehti ja Katharina Leinonen, arkkitehti (kohtaa tarkennettu toimistotietojen osalta 1.11.2023)

3. palkinto 

”Kolmisointu”
Tekijät: Mikko Siltanen, arkkitehti SAFA, Elina Ahdeoja, arkkitehti SAFA ja Mika Saarikangas, rakennusarkkitehti AMK

Voittajatyölle myönnettiin 35 000 euron palkinto, 2. sijan saavuttaneelle työlle 20 000 euron palkinto ja 3. sijan saavuttaneelle työlle 15 000 euron palkinto.

Kilpailussa jaettiin myös kaksi 10 000 euron lunastusta (”Bullerby”: Arkkitehdit Paddar Tossava Oy sekä ”The Neighborhood Junctions”: Atelier Entropic sl, Barcelona, Espanja) ja yksi kunniamaininta (”Ylöjärvi 2030”: Aprt Oy).

Ideakilpailun järjestivät Ylöjärven kaupunki ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA. Kilpailu oli avoinna 15.3.- 12.6.2023. Tuomaristo työskenteli ajalla 16.6.-21.9.2023. Kilpailuun hyväksyttiin 26 työtä.

Arvostelupöytäkirja (pdf)

Tiedote kilpailun tuloksesta 31.10.2023

Kilpailualueena ydinkeskusta Kirkonseudulla

Kilpailualue sijoittui Ylöjärven ydinkeskustaan Kirkonseudulle, Kuruntien ja Asemantien varrelle. Kilpailu käsitti seuraavat kolme aluetta ja niiden väliset yhteydet:

  1. Leijapuisto
  2. Kaupungintalon lähialue
  3. Pääradan varsi

Kilpailulla haettiin ehdotuksia asemakaavamuutosten ja jatkosuunnittelun pohjaksi uusille asuin- ja liikekiinteistöille, palvelujen kiinteistöille (kuten monitoimitalolle), liikenteelle, jalankululle ja korttelipuistoille sekä pääradan junaseisakkeelle ja kevyen liikenteen ylitykselle.

Kilpailun yleiset tavoitteet pohjautuivat muun muassa Ylöjärven kaupunkistrategiaan, kasvuohjelmaan, keskustavisioon sekä ydinkeskustan osayleiskaavaan.

Lisätietoja

Tiedotteet

Kilpailu sisältää kolme osa-aluetta Ylöjärven keskustassa: Leijapuiston, kaupungintalon lähialueen ja pääradan varren.

Klikkaa tästä ja katso 360-kuva kilpailualueesta kokonaisuutena. Linkki vie Kuula-palveluun. Kuva: Rami Marjamäki / Prokuvat

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu3.1.2024