Valitse sivu

Kokoelmat ja e-aineisto

Ylöjärven kirjastossa pidetään yllä monipuolista ja ajanmukaista kokoelmaa erilasia aineistoja. Huomioon otetaan myös asiakkaiden toiveita. Kirjaston kokoelma löytyy PIKI-verkkokirjastosta.

Kokoelmat vuonna 2019

Kokoelmissa on vuoden 2019 tilaston mukaan yhteensä nimekkeitä kaikissa toimipisteissä n. 209 000.

 • Kirjoja n. 178 000
 • Äänitteitä n. 14 000
 • Nuotteja n. 4 800
 • Elokuvia (DVD, Blue-Ray, VHS) n. 7000
 • Äänikirjoja n.3900
 • Sanomalehtiä tilattu 65 ja aikakauslehtiä 345

PIKI-kirjastojen seutuvarauspalvelu tuo asiakkaiden ulottuville toisessa PIKI-kirjastossa olevan aineiston 2 €:lla / varaus koko Pirkanmaan alueelta.

Varaukset Ylöjärven omista kokoelmista – Leija, kirjastoauto Reppu, Kuru ja Viljakkala – ovat maksuttomia.

E-aineisto

PIKI-kirjastot ovat hankkineet yhdessä erilaisia e-aineistoja, joita voit käyttää PIKI-kirjastokortin ja 4-numeroisen tunnusluvun avulla kirjautumalla verkossa ja omalla laitteellasi. E-aineiston laajat valikoimat ja tarkat ohjeet eri palveluiden käyttöön löytyvät PIKI-verkkokirjaston sivuilta.

Kokoelmissa on mm.

 • E-kirjoja ja e-äänikirjoja: Suomenkieliset e-kirjat ja äänikirjat löytyvät Ellibs-palvelusta. OverDrive-palvelu sisältää pääosin englanninkielisiä e-kirjoja ja äänikirjoja.
 • E-lehtiä: Kotimaiset e-Press ja eMagz ovat PIKI-kirjastoissa käytössä asiakkaille. Ulkomaalaisten lehtien palvelu Pressreader on myös etäkäytössä toistaiseksi PIKI-kirjastolaisille. Uutena palveluna PIKI-kirjastojen asiakkaille on Prenax, etäkäytettävä e-lehtipalvelu, jossa on 24 kotimaisen aikakauslehden kokoelma luettavissa vaikka kotoa käsin.
  E-lehdistä on monipuolisesti tietoa PIKI-verkkokirjaston e-aineistosivulla. Kannattaa tutustua.
 • E-elokuvat löytyvät Kirjastokino.fi-palvelusta.
 • E-musiikkia pääsee kuuntelemaan Naxos-suoratoistopalvelusta, klassista musiikkia, jazzia, maailmanmusiikkia. E-musiikista lisää tietoa Ylöjärven kirjaston Musiikkiaineisto -sivulta.
 • Medici.tv-palvelun kautta pääsee kirjastokortilla ja tunnusluvulla katsomaan oopperaa, teatteria, dokumentteja, balettia ja konsertteja.

Lainattavat esineet

Liikuntavälineet:

Leijassa, Kurun kirjastossa ja Viljakkalan kirjastossa on asiakkaille lainattavissa erilaiset kokoelmat liikuntavälineitä. Saatavuus näkyy PIKI-verkkokirjastosta piki.fi hakusanalla liikuntavälineet ja aineistolajiksi esine. Kannattaa tarkistaa saatavuus vielä omasta lähikirjastosta.
Liikuntavälineitä ei kuljeteta kirjastosta toiseen, vaan ne pitää lainata suoraan kirjastosta ja myös palauttaa samaan paikkaan.
Liikuntavälineitä voi varata mutta ei uusia. Kurussa ja Viljakkalassa liikuntavälineiden lainaus ja palautus ei ole mahdollista omatoimilainauksen aikana, vaan vain virkailija-aikana.

Lainattavien liikuntavälineiden kokoelma vaihtelee kauden mukaan, talvella on lainattavissa eri välineet kuin kesällä.
Esim. Leijassa on koko vuoden tarjolla padel-mailoja, tasapainolautoja, painohulavanteita, kahvakuulia, frisbee-kiekkoja, kävelysauvoja ja sirkusvälinesettejä.
Lumikengät ja retkiluistimet ovat lainattavissa talvikaudella ja sup-laudat, rantalentopallosetit ja Ylöjärvi-pyörät kesäkaudella.

Soittimet:

Ylöjärven pääkirjastossa Leijassa on lainattavana sähkökitara, sähköbasso, 2 akustista kitaraa, 4 ukulelea, kellopeli, 2 djembe-rumpua, kantele, marakassit ja taburiini. Soitinten laina-aika on kaksi viikkoa. Soittimia voi varata, mutta niitä ei lähetetä toiseen kirjastoon. Kurussa ja Viljakkalassa on ukuleleja.

Soittimista löytyy lisätietoa Leijan musiikkiosasto -sivulta.

Tiedonhakijalle

Kirjastot auttavat monin tavoin erilaisia tiedonetsijöitä.

Tärkeimpiä valtakunnallisia tiedonhakupalveluita:

 • Finna.fi-haku, Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteet samalla haulla
 • Fennica – Suomen kansalliskirjaston hakupalvelu
 • kirjastot.fi, valtakunnallinen tiedonhakusivu, sisältää Suomen kirjastot ja kattavan listauksen kirjastoalan hakupalveluista

Lue lisää aiheesta

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu11.12.2023