Valitse sivu

Tontit

Ylöjärven kaupunki tarjoaa viihtyisän ja kotoisan vaihtoehdon asua lähellä Tampereen sykettä mutta vain kivenheiton päässä monipuolisesta luonnosta ja loistavista ulkoilumahdollisuuksista. Me Ylöjärvellä uskomme, että parempi arki kumpuaa suurenmoisen tavallisesta elämästä.

Kasvavana kaupunkina Ylöjärvi jakaa vuosittain asemakaava-alueilta asuintontteja omakoti-, pari-, rivi- ja kerrostalorakentamiselle sekä liike- ja yritystontteja yritystoiminnalle. Kaupungin uusien alueiden tonttiluovutukset pohjautuvat pitkälti kaupungin maankäyttö- ja palveluohjelmaan (MAPSTO).

Tonttialueiden yleisesittelyjä

Tonttitiedot kartalla

Tonttien sijainnit ja yleistiedot löytyvät tonttikartalta.

Kartalla näkyvät parhaillaan haettavana olevat ja jatkuvassa haussa olevat tontit, varatut tontit sekä tulossa olevat tontit. Klikkaamalla tonttia näet sitä koskevat tiedot sekä pääset avaamaan linkin mm. kaavamääräyksiin.

Omakotitonttien haku järjestetään pääosin syksyisin. Yhtiömuotoiseen rakentamiseen tarkoitettuja tontteja pyrimme asettamaan hakuun pitkin vuotta. Osaa Ylöjärven tonteista voi hakea heti.

Tonttihaku uusiin kohteisiin

Pääset tutustumaan käynnissä oleviin tonttihakuihin Tonttihaku-linkin kautta.

Uusissa kohteissa tonttien saajat valitaan arpomalla tai laatukilpailulla. Pääsääntöisesti uudet omakotitalotontit jaetaan arpomalla ja laatukilpailua käytetään rivi-, pari- ja kerrostalotonteissa. Tonttihaun tontit ovat uusia kohteita ja ne ovat haettavissa määräajan. Tonttien luovutus pyritään ajoittamaan niin, että alueen kunnallistekniikka on valmistunut.

Jatkuvassa haussa olevat tontit

Osa tonteista on jatkuvassa haussa, eikä niille ole erillistä hakuaikaa.

Jatkuvassa haussa olevat tontit >>

Tulossa olevat tontit

Tulossa olevat tontit ovat tontteja, jotka sijoittuvat lainvoimaiselle asemakaavalle ja ovat kaupungin maankäyttö- ja palveluohjelman mukaisesti luovutettavaksi tulevia, mutta ne eivät ole vielä luovutuskelpoisia. Tulossa olevat tontit eivät siis ole vielä haettavissa. Tarkemmat tiedot tonteista ilmoitetaan, kun ne siirtyvät tonttihakuun.

Yritystontit

Ylöjärven kaupungilla on tarjota useita eri sijoittumisvaihtoehtoja sekä kaupalle että teollisuudelle. Tarkemmat tiedot yritys- ja liiketilatonteista saa kaupungin elinkeinoyhtiöstä, Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:stä.

Lue lisää aiheesta

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu8.3.2024