Valitse sivu

PIKI-verkkokirjasto

Ylöjärven kaupunginkirjasto kuuluu Pirkanmaan yleisten kirjastojen PIKI-yhteisjärjestelmään. Ylöjärven kirjaston aineistokokoelma löytyy PIKI-kirjastojen yhteiseltä verkkosivulta piki.finna.fi.

PIKI aloitti toimintansa marraskuussa 2002, ja siihen kuuluvat nyt kaikkien Pirkanmaan kuntien kirjastot. PIKI-verkkokirjasto tarjoaa asiakkaitten käyttöön kaikkien Pirkanmaan kirjastojen aineistot ja niiden saatavuustiedot. PIKI-verkkokirjastossa voit kirjastosta saatavan tunnusluvun avulla uusia lainasi ja tehdä varauksia ja päivittää asiakastietojasi.

PIKI-verkkokirjasto piki.fi

PIKI-verkkokirjasto uudistui 1.2.2022. Uusi osoite on piki.finna.fi .Uusi verkkokirjasto on räätälöity Kansalliskirjaston tarjoaman Finna-alustan päälle. Suomen yleisistä kirjastoista jo 90 % käyttää Finna-pohjaista verkkokirjastoa. Uutta PIKI-verkkokirjastoa rakennettaessa on kuunneltu asiakkaiden toiveita ja kiinnitetty huomiota mm. mobiilikäyttöön. PIKI-verkkokirjasto on myös edellistä visuaalisempi. Uusia toimintoja on esim. perhetili.

Vanha verkkokirjasto poistui käytöstä 30.4.22. Kätevä PIKI-mobiilikirjasto sovellus on yhä käytössä. Asiakkaiden suosikki, mobiilikirjastosta tuttu sähköinen kirjastokortti, löytyy myös uudesta verkkokirjastosta.

Kirjastokortti

Kirjastokorttia voi hakea mistä tahansa PIKI-kirjastosta. Sama kirjastokortti käy kaikissa Pirkanmaan kirjastoissa.
Korttia hankittaessa tarvitaan henkilöllisyystodistus, alle 15-vuotiailta myös huoltajan tiedot. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, mutta uusi kortti kadonneen PIKI-kortin tilalle maksaa 2 €. Henkilötietojen, esim. osoitteen muutoksista tulee aina ilmoittaa kirjastoon. Kirjastokortin saadessaan asiakas sitoutuu noudattamaan PIKI-kirjastojen käyttösääntöjä.

Voit hakea kirjastokorttia itsellesi tai alle 15-vuotiaalle huollettavallesi myös sähköisellä hakemuslomakkeella. Lomakkeella on käytössä vahva tunnistautuminen. Korttihakemukset käsitellään kerran päivässä aamupäivisin. Saat tekstiviestin, kun kortti on valmis noudettavaksi.
Valmiin kortin voit noutaa mistä tahansa PIKI-kirjastosta. Ota mukaan kuvallinen henkilötodistus. Lapsen huoltaja voi hakea lapsen kortin omalla henkilötodistuksellaan. Kortti voidaan luovuttaa myös huoltajalle, jota ei ole merkitty lapsen huoltajaksi kirjastojärjestelmään.

Lisätietoja ja hakemuslomake PIKI-kirjastojen verkkosivulla.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja lainaaja on vastuussa kaikesta kortillaan lainatusta aineistosta. 
Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon väärinkäytön estämiseksi.

PIKI-verkkokirjaston sivuille pääset tästä linkistä tai osoiteesta piki.fi

Aikuislainaajan tulostettava kirjastokorttihakemus PDF

Alle 15-vuotiaan tulostettava kirjastokorttihakemus PDF

PIKI-kirjastojen ilme uudistettiin syksyllä 2023.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta!

Viimeksi muokattu29.4.2024