Hyppää sisältöön

Seuraparlamentti

Ylöjärven seuraparlamentti on perustettu vuonna 2015. Seuraparlamentin pääasiallinen tehtävä on liikuntaseurojen ja kaupungin välisen yhteistyön tiivistäminen ja kehittäminen. Seuraparlamentin kautta kaupunki tarjoaa seuroille mahdollisuuden vaikuttaa päätöksentekoon ja kuulla, mitä kaupunki suunnittelee ja näin myös osallistaa liikuntaseuroja suunnitteluun. Seuraparlamentti on asiantuntijaelin, jolla ei ole varsinaista päätäntävaltaa. Seuraparlamentti kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa.

Parlamentin tehtävinä on tuottaa seurakentän yhteinen näkemys mm. seuraavissa asioissa:

  • avustusperiaatteet, vuoro- ja taksapolitiikka
  • liikuntaolosuhteiden kehittäminen ja priorisointi liikuntarakentamisessa
  • yhdistystoiminnan merkitys ja tehtävät osana kaupungin liikuntatoimintaa
  • kaupungin ja järjestöjen yhteisten tilaisuuksien järjestäminen
  • uusien yhteistyömuotojen kehittäminen
  • kaupungin lähiliikuntapaikkaohjelma
  • muut lautakuntien seuraparlamenttiin lausunnolle tuomat asiat

Seuraparlamentin toimintaperiaatteet (pdf)

Seuraparlamentin kokoonpano (2017-2020):

Halttula Timo, Ylöjärven Ryhti (pj.)
Kanto Juha, Ylöjärven Ilves
Lahtinen Erkki, Mutala JR
Janette Majaniemi, Kurun ryhti
Niemenmaa Marja-Leena, Ylöjärven Isku
Leminen Matti, Uplakers
Paananen Arto, Ylöjärven Pallo
Uusikartano Ari, Ylöjärven Shotokan karateseura (vpj.)
Timo Mäkinen, Ylöjärven Urheilijat


Seuraparlamentin kokoonpanoon kuuluvat lisäksi vapaa-aikalautakunnan edustajana Ville Laine, teknisen lautakunnan edustajana Katariina Sorvanto sekä nuorisoedustajana Eelis Harjumaa. Kaupungin edustajina toimivat liikuntakoordinaattori (asioiden esittely), liikuntapaikkamestari (asioiden valmistelu) sekä lasten ja nuorten liikuntakoordinaattori (sihteeri).  Kokouksiin kutsutaan lisäksi edustaja Hämeen Liikunta ja Urheilu (HLU) ry:ltä.

Seuraparlamentin kokoukset

Seuraparlamentti kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa. Kokouksia varten valmistellaan asialistat, jotka toimitetaan mukana oleville seuroille etukäteen. Kokousmuistiot julkaistaan näillä sivuilla ja ne ovat esille vuoden ajan.


Ylöjärveläisten seurojen pelisäännöt

Ylöjärven seuraparlamentti haluaa korostaa seuratyössä yhteistyön merkitystä kaupunkilaisten liikuttamisessa ja hyvinvoinnin edistämisessä, varsinkin lasten ja nuorten osalta. Tästä ideasta poiki ajatus luoda ylöjärveläisille urheiluseuroille yhteiset pelisäännöt.

Näillä pelisäännöillä pyritään edistämään ja mahdollistamaan ylöjärveläisten lasten ja nuorten monimuotoinen liikunnan harrastaminen. Lisäksi lisätään seurojen keskinäistä yhteisöllisyyttä ja vahvistetaan paikkakunnan urheilumyönteisyyttä ja identiteettiä.

Lue pelisäännöt tästä (pdf)

Me allekirjoittaneet seurat haluamme näitä pelisääntöjä noudattamalla tehdä yhdessä ja yhteistyöllä parempaa liikuntaa kaupunkimme lapsille ja nuorille.

Ylöjärven Ryhti, Ylöjärven Ilves, Ylöjärven Pallo, Ylöjärven Urheilijat, Uplakers, Ylöjärven Isku, Kurun Ryhti, Ylöjärven Shotokan karateseura, Mutala JR, Goodwill Riders

Pelisääntöihin ovat sitoutuneet jo mm. kaikki seuraparlamentissa mukana olevat seurat ja lisää seuroja toivotaan liittyvän mukaan yhteisen hyvän edistämiseen. Mukaan liittymisestä voi ilmoittaa liikuntakoordinaattorille.

Päivitetty: 16.11.2020