Hyppää sisältöön

Nuorisovaltuusto

Kuntalain 26 § mukaan kuntien on asetettava nuorisovaltuusto nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi. Nuorisovaltuustoille on annettava mahdollisuus vaikuttaa kaikkien kunnan toimialojen suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan.  Nuorisovaltuustossa nuori pääse tutustumaan kunnalliseen hallintoon ja vaikuttamaan nuorten yhteisiin asioihin. Nuorilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa sekä neljässä lautakunnassa. Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton ja sen muodostaa 15 nuorta.

Omia kokouksia nuorisovaltuustolla on kerran kuukaudessa ja ne pidetään pääsääntöisesti ylöjärven kaupungintalolla. Kokouksien lisäksi nuorisovaltuusto järjestää erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi oppilaskuntapäivät, kyselytunti ja yösähly, sekä osallistuvat erilaisiin Pirkanmaan alueen tai valtakunnallisiin tapahtumiin ja koulutuksiin. 

Esittelyvideo nuorisovaltuustosta


Haku Nuorisovaltuustoon

Ylöjärven nuorisovaltuusto hakee uusia innokkaita jäseniä kaudelle 2023 -2025.

Hakea voivat kaikki ylöjärveläiset tai Ylöjärvellä opiskelevat vuonna 2010 - 2006 syntyneet nuoret, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamisesta.

Haku on auki ja jatkuu aina 30.4. saakka . Hakulomake löytyy täältä

Kaikki hakijat haastatellaan joko ma 8.5. tai ti 9.5. Haastatteluryhmä tekee esityksen 15 varsinaisesta sekä 4 varajäsenestä nuorisovaltuustolle ja kaupunginhallitus hyväksyy valinnat marraskuun alussa. Varsinainen nuorisovaltuustokausi alkaa elokuussa 2023.


Nuva-raha

Nuva-raha on nuorisovaltuustolta vuosittain haettavaa kohdeavustus, jonka jakamisesta päättää hyvinvointilautakunta nuorisovaltuuston esityksen pohjalta. Lisätietoja Nuva-rahasta löytyy täältä.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat yhteyden nuorisovaltuuston jäseniin, niin laita sähköpostia osoitteeseen nuorisovaltuusto@ylojarvi.fi


Nuorisovaltuuston jäsenet 2021-2022

Chahrazed Benkara
Leena Heinilä
Matias Järvelä, sihteeri
Helmi Kelloniemi 
Markus Koskinen
Lassi Lehtonen
Kaisa Manninen
Nico Määttänen
Vilja Pyykkö
Nelli Siirilä, varapuheenjohtaja
Saara Syrjä
Emilja Särkkä, puheenjohtaja
Konsta Tikkakoski
Iiris Valtonen
Annika Viitanen

Yhteystiedot

Siren Tiina
Nuoriso-ohjaaja
050 390 4793
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Nuorisovaltuusto, kouluyhteistyö, Elämän valintatalo, ryhmäytykset
Salomäki Tiina
Nuoriso-ohjaaja
041 730 8726
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Nuorisotilojen Olka, Metzis, Antero ja Mokkero vastaava, Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton ja sen muodostaa 15 nuorta.

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Lisätiedot: www.nuva.fi/nuvamyonteinen-kunta

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti

Päivitetty: 16.3.2023