Hyppää sisältöön

Viljakkalan kirjasto

Toimintaa Viljakkalan kirjastossa

  • Satutuntien kevätkausi alkaa ma 16.1.2023 klo 17.30. Muut satutunnit pidetään 13.2., 13.3., 17.4. ja 15.5. klo 17.30 - 18. Tervetuloa!
  • Mukanetti järjestää senioreille opastustilaisuuden kirjastossa ma 6.2.2023 klo 13 - 15. Mukanetin vapaaehtoiset vertaisohjaajat opastavat tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytön perusteita. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi ilmoittautumista ennakkoon. Voit ottaa mukaan esimerkiksi oman älypuhelimesi, jos sinulla on kysyttävää ohjaajalta. Mukanetin toiminnasta lisää tietoa tästä linkistä
  • Lukulemmikki Hilla vierailee kirjastossa seuraavan kerran ti 21.2.2023 klo 17 - 18. Varaa oma lukuaikasi kirjastosta!


THL:n ohjeen mukaan kasvomaskien käyttö yleisissä tiloissa on jokaisen omassa harkinnassa. Kannattaa silti muistaa yleiset hygieniasuositukset, käsihygienia ja turvavälit. Asioithan kirjastossa vain terveenä.

Viljakkalan kirjasto sijaitsee keskellä Viljakkalan kylätaajaman keskustaa Aittatiellä idyllisessä maalaismaisemassa. Kirjasto remontoitiin kuntaliitoksen yhteydessä 2007 vapautuneeseen entiseen kunnantaloon. Viljakkalalaiset saivat näin lähelleen viihtyisän ja toimivan kirjastotilan ja monipuoliset palvelut. Palvelut lisääntyivät vielä, kun omatoimipalvelu otettiin käyttöön 2014.

Kirjaston tiloissa on kaupungin kokoushuone (10-15 henkilölle), jossa on tietokone nettiyhteyksin ja dataprojektori. Voit varata ajan kirjastosta, p. 050 390 4714. Kokoustilan käyttö on maksullista. Voit tehdä tilavarauksen myös sähköisesti tästä linkistä.

Kirjaston aineistokokoelma löytyy PIKI-verkkokirjastosta.

Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa, soittamalla kirjastoon tai sähköpostilla kirjasto.viljakkala@ylojarvi.fi. 

Kirjastoon pääsee varsinaisten aukioloaikojen lisäksi myös aikaisin aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin! Omatoimiasiointia varten tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun, jotka saat kirjastosta. Niiden avulla pääset ovesta sisään omatoimiaikana ja voit lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, lukea lehtiä ja käyttää tietokonetta.

Aukioloaikoina kirjastossa palvelee tuttuun tapaan kirjastonhoitaja.

Asiakastietokoneilla on käytössä sähköinen kirjautuminen. Tarvitset siis aina mukaasi kirjastokortin ja siihen liitetytn tunnusluvun, kun haluat käyttää tietokonetta kirjastossa.

Omatoimiasiointiin tarvittavan tunnusluvun voit pyytää mistä tahansa PIKI-kirjastosta. Samalla tunnusluvulla voit asioida myös PIKI-verkkokirjastossa.

Kirjaston kotiseutuarkisto pyynnöstä nähtävillä: Eero Hyynilän Karhen perinnepiirin arkisto ja E.N. Karhiston Kyrön kirja (käsikirjoitus).

Myynnissä Pertti Virtarannan Viljakkalan murrekirjaa (15 euroa/kpl) sekä Kleetuksen pakinoita (3,50 euroa/kpl)

Toimipaikat

Viljakkalan kirjasto
Viljakkalan kirjasto
050 390 4714
kirjasto.viljakkala@ylojarvi.fi
Aittatie 2, 39310 Viljakkala
Näytä kartalla

Aukioloajat

Päivitetty: 26.1.2023