Hyppää sisältöön

Viljakkalan kirjasto

Viljakkalan kirjaston aukiolot

Viljakkalan kirjasto on avoinna normaalein aukioloin.

  • ma ja ti 13-18
  • ke 9-12
  • to ja pe 10-15
  • Omatoimiasiointi ma-to 7-21 ja pe-su 7-19.

Kirjaston tilojen käyttö 30.8.2021 alkaen

  • Kirjastosali ja lehtilukusali ovat avoinna asiakkaille.
  • Työhuone ja asiakaskoneet ovat käytössä
  • Omatoimisen asioinnin aukiolot ovat käytössä.

Kirjastojen palvelut ovat käytössä lähes normaalisti. Noudatamme yleisiä koronaturvaohjeita: hyvää käsihygieniaa ja kasvomaskien käyttöä. Asioithan kirjastossa vain terveenä.


Toimintaa Viljakkalan kirjastossa

  • Satutunnit alkavat maanantaina 20.9. klo 17.30. Muut satutunnit pidetään samaan kellonaikaan maanantaisin 11.10., 15.11. ja 13.12. Tervetuloa!
  • Ukulelepaja "Ukulelella omaksi iloksi - näin pääset alkuun" kirjaston lehtisalissa ma 1.11. ja ma 8.11. klo 16.30 - 18. Paja on maksuton ja sopii kaikenikäisille! Mukaan voi tulla molempina päivinä tai vain toisella kerralla. Opettaja tuo soittimia mukanaan, joten omaa soitinta ei ole pakko olla mukana.


Viljakkalan kirjasto sijaitsee keskellä Viljakkalan kylätaajaman keskustaa Aittatiellä idyllisessä maalaismaisemassa. Kirjasto remontoitiin kuntaliitoksen yhteydessä 2007 vapautuneeseen entiseen kunnantaloon. Viljakkalalaiset saivat näin lähelleen viihtyisän ja toimivan kirjastotilan ja monipuoliset palvelut. Palvelut lisääntyivät vielä, kun omatoimipalvelu otettiin käyttöön 2014.

Kirjaston tiloissa on kaupungin kokoushuone (10-15 henkilölle), jossa on tietokone nettiyhteyksin ja dataprojektori. Voit varata ajan kirjastosta, p. 050 390 4714. Kokoustilan käyttö on maksullista. Voit tehdä tilavarauksen myös sähköisesti tästä linkistä.

Kirjaston aineistokokoelma löytyy PIKI-verkkokirjastosta.

Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa, soittamalla kirjastoon tai sähköpostilla kirjasto.viljakkala@ylojarvi.fi. 

Kirjastoon pääsee varsinaisten aukioloaikojen lisäksi myös aikaisin aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin! Omatoimiasiointia varten tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun, jotka saat kirjastosta. Niiden avulla pääset ovesta sisään omatoimiaikana ja voit lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, lukea lehtiä ja käyttää tietokonetta.

Aukioloaikoina kirjastossa palvelee tuttuun tapaan kirjastonhoitaja.

Asiakastietokoneilla on käytössä sähköinen kirjautuminen. Tarvitset siis aina mukaasi kirjastokortin ja siihen liitetytn tunnusluvun, kun haluat käyttää tietokonetta kirjastossa.

Omatoimiasiointiin tarvittavan tunnusluvun voit pyytää mistä tahansa PIKI-kirjastosta. Samalla tunnusluvulla voit asioida myös PIKI-verkkokirjastossa.

Viljakkalan uuden liikuntahalli Vilskeen kuntosalin käyttöön oikeuttavien korttien myynti alkoi Viljakkalan kirjastossa 4.8.2020. Maksut vain käteisellä tasarahalla kirjaston palveluaukioloaikoina.

Kirjaston kotiseutuarkisto pyynnöstä nähtävillä: Eero Hyynilän Karhen perinnepiirin arkisto ja E.N. Karhiston Kyrön kirja (käsikirjoitus).

Myynnissä Pertti Virtarannan Viljakkalan murrekirjaa (15 euroa/kpl) sekä Kleetuksen pakinoita (3,50 euroa/kpl)

Toimipaikat

Viljakkalan kirjasto
Viljakkalan kirjasto
050 390 4714

Aittatie 2, 39310 Viljakkala
Näytä kartalla

Aukioloajat

Päivitetty: 13.10.2021