Hyppää sisältöön

Viljakkalan kirjasto

Aukiolomuutoksia:

  • Kesällä 2023
    Viljakkalan kirjasto avoinna normaalisti
     ma - ti 13 - 18, ke 9 - 12 ja to - pe 10 - 15
     paitsi viikoilla 27 ja 28, 3.7. - 14.7. vain omatoimiaukiolo


Toimintaa Viljakkalan kirjastossa

  • Satutuntien kevätkausi päättyy 15.5. Tervetuloa tarinoiden ääreen klo 17.30 - 18!
  • Ylöjärven kaupungin hyvinvointipalvelut esittelevät sähköisiä hyvinvointipalveluita kirjastossa ma 8.5.2023 klo 13 - 15. Mukanetin vapaaehtoiset vertaisohjaajat ohjaavat palveluiden käyttöön ja opastavat tarpeen mukaan  myös tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytön perusteita. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi ilmoittautumista ennakkoon. Voit ottaa mukaan esimerkiksi oman älypuhelimesi, jos sinulla on kysyttävää ohjaajilta. Mukanetin toiminnasta lisää tietoa tästä linkistä


THL:n ohjeen mukaan kasvomaskien käyttö yleisissä tiloissa on jokaisen omassa harkinnassa. Kannattaa silti muistaa yleiset hygieniasuositukset, käsihygienia ja turvavälit. Asioithan kirjastossa vain terveenä.

Viljakkalan kirjasto sijaitsee keskellä Viljakkalan kylätaajaman keskustaa Aittatiellä idyllisessä maalaismaisemassa. Kirjasto remontoitiin kuntaliitoksen yhteydessä 2007 vapautuneeseen entiseen kunnantaloon. Viljakkalalaiset saivat näin lähelleen viihtyisän ja toimivan kirjastotilan ja monipuoliset palvelut. Palvelut lisääntyivät vielä, kun omatoimipalvelu otettiin käyttöön 2014.

Kirjaston tiloissa on kaupungin kokoushuone (10-15 henkilölle), jossa on tietokone nettiyhteyksin ja dataprojektori. Voit varata ajan kirjastosta, p. 050 390 4714. Kokoustilan käyttö on maksullista. Voit tehdä tilavarauksen myös sähköisesti tästä linkistä.

Kirjaston aineistokokoelma löytyy PIKI-verkkokirjastosta.

Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa, soittamalla kirjastoon tai sähköpostilla kirjasto.viljakkala@ylojarvi.fi. 

Kirjastoon pääsee varsinaisten aukioloaikojen lisäksi myös aikaisin aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin! Omatoimiasiointia varten tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun, jotka saat kirjastosta. Niiden avulla pääset ovesta sisään omatoimiaikana ja voit lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, lukea lehtiä ja käyttää tietokonetta.

Aukioloaikoina kirjastossa palvelee tuttuun tapaan kirjastonhoitaja.

Asiakastietokoneilla on käytössä sähköinen kirjautuminen. Tarvitset siis aina mukaasi kirjastokortin ja siihen liitetytn tunnusluvun, kun haluat käyttää tietokonetta kirjastossa.

Omatoimiasiointiin tarvittavan tunnusluvun voit pyytää mistä tahansa PIKI-kirjastosta. Samalla tunnusluvulla voit asioida myös PIKI-verkkokirjastossa.

Kirjaston kotiseutuarkisto pyynnöstä nähtävillä: Eero Hyynilän Karhen perinnepiirin arkisto ja E.N. Karhiston Kyrön kirja (käsikirjoitus).

Myynnissä Pertti Virtarannan Viljakkalan murrekirjaa (15 euroa/kpl) sekä Kleetuksen pakinoita (3,50 euroa/kpl)

Toimipaikat

Viljakkalan kirjasto
Viljakkalan kirjasto
050 390 4714
kirjasto.viljakkala@ylojarvi.fi
Aittatie 2, 39310 Viljakkala
Näytä kartalla

Aukioloajat

Päivitetty: 20.5.2023