Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Osallistuvan budjetoinnin äänestys alkaa 6.5.! Mihin ylöjärveläiset haluavat käyttää 50 000 euroa?

Ylöjärven kaupungin osallistuva budjetointi jatkuu äänestysvaiheella 6.5. Kevään aikana asukkaat saivat jättää ideoita teemalla ”arjen hyvinvointia kaikille” ja ideoita tuotettiin yli 200. Ylöjärven kaupungin työntekijöistä sekä yhteistyökumppaneista koostuva työryhmä on arvioinut ideat ja äänestykseen jatkokehitettiin 19 ideaa, jotka pystytään toteuttamaan tämän vuoden aikana ja budjetin sallimissa rajoissa.

Ideoihin voi tutustua etukäteen Osallistuvan budjetoinnin verkkosivuilla.

Ideoita pääsee äänestämään 6.5.–26.5. verkkolomakkeella sekä kirjastoissa paperilomakkeella. Verkkolomake avautuu Ylöjärven kaupungin verkkosivuille Osallistuva budjetointi -osioon.  Kaiken ikäiset saavat äänestää ja äänestää voi vain kerran.

>> Linkki äänestyslomakkeeseen (lomake aukeaa 6.5.)

Ehdotuksia käytetään kaupungin toiminnan kehittämisessä, vaikka ne eivät olisi äänestyksessä

Osallistuvassa budjetoinnissa annettiin paljon ideoita muun muassa ulkokuntosalien ja kuntoportaiden rakentamiseen, uimarantoihin ja koirien virkistykseen liittyen. Ylöjärven kaupungin maankäytön ohjelmassa (MAPSTO) on vuosittaisella tasolla suunniteltu tulevien ulkopaikkojen rakentamista ja olemassa olevien kunnostamista. Osaltaan ideat, jotka eivät päätyneet äänestykseen ovat jo kaupungin selvityksen alla muilla tahoilla. Osaa ideoista voidaan toteuttaa esimerkiksi olemassa olevien tapahtumien yhteydessä ilman, että rahoitusta tarvitaan osallistuvan budjetoinnin määrärahasta. Osallistuva budjetointi auttaa siis kehittämään kaupungin toimintaa kokonaisuudessaan.