Hyppää sisältöön

Raitiotie

Tampereen raitiotien ensimmäisen osan, Pyynikintori-TAYS-Hervanta, kaupallinen liikennöinti alkaa elokuussa 2021. Päätös kakkososan rakentamisesta välille Pyynikintori-Lentävänniemi tehtiin Tampereen kaupunginvaltuustossa lokakuussa 2020. Raitiotien kakkososan jälkeen raitiotiejärjestelmä on tavoite laajentaa seudulliseksi.

Tampereen seudullisen raitiotien yleissuunnitteluvaihe käynnistyi kesällä 2019 ja päättyi helmikuussa 2021. Yleissuunnitelman tilaajakuntia olivat Ylöjärvi, Tampere, Pirkkala ja Kangasala. Ylöjärven kaupunginvaltuusto päätti raitiotien ratavarauksista Ylöjärven alueella Kantatien ja Leijapuiston linjausten mukaisesti 2.11.2020.

Yleissuunnitelmassa määritettiin ratalinjausten lisäksi valtion maanteiden ja rautateiden risteämiskohdat, pysäkkien alustava sijainti ja määrä, periaate raitiotien sijainnista katupoikkileikkauksessa sekä säilytysvarikoiden ja sähkönsyöttöasemien alustava sijainti.

Yleissuunnitelman tulokset ja johtopäätökset palvelevat yleis- ja asemakaavoitusta, katusuunnittelua ja kunnallistekniikan sijoittamisen suunnittelua. Yleissuunnitelma ei ole sitova eikä tähtää välittömään raitiotien rakentamiseen.

Tutustu kattavaan yleissuunnitelma-aineistoon

Tampereen raitiotien seudullinen yleissuunnitelma, loppuraportti (pdf)

Tampereen raitiotien seudullinen yleissuunnitelma, esittelyaineisto (pdf)

Tampereen raitiotien seudullinen yleissuunnitelma, havainnevideo (YouTube)

Ylöjärven ratahaaran asemapiirrokset (pdf)

Ylöjärven ratahaaran poikkileikkaukset (pdf)

Tiedote raitiotien seudullisen yleissuunnitelman valmistumisesta 1.3.2021

Yhteystiedot

Ruissalo Mari
Ruissalo Mari
Kehityspäällikkö
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi
Perhevapaalla 15.7.2021 alkaen. Sijaisena toimii 6.8.2021 saakka Sirkku Mäkelä, puh. 041 7311 501.
Päivitetty: 12.7.2021