Hyppää sisältöön

Raitiotie

Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi Lielahti-Ylöjärvi-ratahaaran tarkentavan yleissuunnitelman asemakaavoituksen, kunnallistekniikan ja raitiotien jatkosuunnittelun pohjaksi 13.2.2023.

Yleissuunnittelua 2019-2021

Tampereen raitiotien ensimmäisen osan, Pyynikintori-TAYS-Hervanta, kaupallinen liikennöinti alkoi elokuussa 2021. Päätös kakkososan rakentamisesta välille Pyynikintori-Lentävänniemi tehtiin Tampereen kaupunginvaltuustossa lokakuussa 2020. Raitiotien kakkososan jälkeen raitiotiejärjestelmä on tavoite laajentaa seudulliseksi.

Tampereen seudullisen raitiotien yleissuunnitteluvaihe käynnistyi kesällä 2019 ja päättyi helmikuussa 2021. Yleissuunnitelman tilaajakuntia olivat Ylöjärvi, Tampere, Pirkkala ja Kangasala. Ylöjärven kaupunginvaltuusto päätti raitiotien ratavarauksista Ylöjärven alueella Kantatien ja Leijapuiston linjausten mukaisesti 2.11.2020.

Yleissuunnitelmassa määritettiin ratalinjausten lisäksi valtion maanteiden ja rautateiden risteämiskohdat, pysäkkien alustava sijainti ja määrä, periaate raitiotien sijainnista katupoikkileikkauksessa sekä säilytysvarikoiden ja sähkönsyöttöasemien alustava sijainti.

Yleissuunnitelman tulokset ja johtopäätökset palvelevat yleis- ja asemakaavoitusta, katusuunnittelua ja kunnallistekniikan sijoittamisen suunnittelua. Yleissuunnitelma ei ole sitova eikä tähtää välittömään raitiotien rakentamiseen.

Tarkentavaa yleissuunnittelua 2021-2022

Tarkentavassa yleissuunnitelmassa tarkastellaan raitiotietä Tampereen Hiedanrannan keskustan ja Ylöjärven Leijapuiston päätepysäkin välillä. Kokonaisuuteen kuuluu noin 8 kilometriä raitiotierataa, josta noin 3 kilometriä sijoittuu Tampereen kaupungin ja 5 kilometriä Ylöjärven kaupungin alueelle. 

Tarkentava yleissuunnittelu alkoi syksyllä 2021 ja suunnitelma valmistui joulukuussa 2022. Tulokset palvelevat Tampereen ja Ylöjärven yleis- ja asemakaavoitusta, katusuunnittelua ja kunnallistekniikan sijoittamisen suunnittelua.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi tarkentavan yleissuunnitelman aineiston asemakaavoituksen, kunnallistekniikan ja raitiotien jatkosuunnittelun pohjaksi 13.2.2023. 

Tarkentava yleissuunnitelma ei ole sitova eikä tähtää välittömään raitiotien rakentamiseen. Raitiotien rakentamisesta Ylöjärven suuntaan ei ole päätetty.

Tutustu tarkentavan yleissuunnitelman 2021-2022 aineistoon

Tutustu seudullisen yleissuunnitelman 2019-2021 aineistoon

Ratikka liikenteessä, havainnekuva

Havainnekuva: Leijapuisto, Kuruntie etelän suuntaan

Kiitos kyselyyn vastanneille

Kiitos kaikille raitiotien yleissuunnitelmaa koskeneeseen kyselyyn vastanneille. Tiedote kyselyn tuloksista 23.5.2022.

Päivitetty: 26.4.2023