Hyppää sisältöön

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa

Sivulle on koottu ajankohtaista tietoa, uutisia ja tiedotteita Ylöjärven varhaiskasvatuksesta.

Ilmoittautuminen Vihriälän syksyn kerhoihin 

Vihriälän avoimen toiminnan kerhoihin voi ilmoittautua 3.6. saakka sekä jälleen 15.8. alkaen. Lisätietoa löydät Vihriälän kotisivulta.

Kesäaika varhaiskasvatuksessa

Varhaiskasvatuksen päivystysaika on ajalla 27.6.-7.8.2022. Tänä aikana avoinna ovat seuraavat päiväkodit: Asuntila,Koulukallio,Kuru,Metsäkylä,Onnimanni,Rinne,Saurio ja Tähkätasku.

Koronaeristyskäytännöt Pirkanmaalla ovat muuttuneet

Pirkanmaalla on luovuttu tartuntatautilain mukaisista eristyspäätöksistä ensisijaisena todisteena koronatartunnasta. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti asiasta perjantaina 21.1.2022. 

Koska koronatilanne on nopeasti huonontunut, tartunnan saaneiden tulee eristäytyä omaehtoisesti ja ilmoittaa altistumisesta henkilöille, joiden kanssa on ollut lähikontaktissa. Positiivisen koronatestituloksen saaneille on toimintaohjeita tays.fi-verkkosivuilla.

Tartunnan saaneiden eristysaika on viisi vuorokautta oireiden alusta lukien.

Normaali sairauspoissaoloilmoitus

Lapsen koronataudista johtuvaa poissaoloa käsitellään sairauspoissaolona, josta tulee ilmoittaa varhaiskasvatukseen normaalin sairauspoissaolokäytännön mukaisesti. Näin toimitaan sekä kotitestin että virallisen eli PCR-testin tuloksena todetun koronatartunnan kanssa. Myös testauskriteerejä on tarkennettu eikä lieväoireisen tarvitse enää hakeutua testiin.
Viiden päivän omaehtoisen eristyksen jälkeen lapsi voi palata varhaiskasvatukseen, mikäli oireet ovat helpottuneet. Oireiden jatkuessa pidempään huoltaja ilmoittaa lapsen sairauspoissaolosta varhaiskasvatukseen (Päikky).

Koronataudille altistunut lapsi voi tulla varhaiskasvatukseen normaalisti, mikäli hänellä ei ole taudin oireita.
Pirkanmaalla on jo aiemmin luovuttu altistuneiden karanteeniin asettamisesta eivätkä päiväkodit enää tiedota altistumisista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronavirusinfektiosta, eristyksestä ja karanteenista

Varhaiskasvatuksen tutkimusluvan hakeminen

Kaupungin varhaiskasvatuksessa tehtäviin tutkimuksiin, selvityksiin ja opinnäytteisiin tarvitaan tutkimuslupa. Lisätietoja voit lukea Tutkimusluvat-sivulta.

Töihin Ylöjärven varhaiskasvatukseen

Haku sijaisuuksiin tapahtuu Kuntarekryn kautta tai ottamalla yhteyttä varhaiskasvatuksen suunnittelija Tiina Pajuseen. Ohjeita kirjautumiseen Kuntarekryyn (pdf).

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.
Päivitetty: 13.5.2022