Hyppää sisältöön

Harrastamisen Ylöjärven malli

Ylöjärven kaupunki on mukana harrastamisen Suomen mallissa myös lukuvuonna 2023–2024. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt toimintaan 145 000 euroa. Harrastamisen Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Harrastustoiminta toteutetaan yhteistyökumppaneiden kanssa ja harrastukset ovat ylöjärveläisten oppilaiden omien toiveiden mukaisia.  

Ilmoittautuminen Ylöjärven mallin harrastusryhmiin avautuu maanantaina 28.8 klo 18. Harrastuksiin ilmoittaudutaan alla olevan ohjeen mukaan. Harrastuksia löytyy sekä koulukohtaisesti että useamman koulun oppilaille tarkoitettuja (avoimet ryhmät). Oppilaat valitaan harrastuksiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki ryhmät ovat maksuttomia ja ohjauksesta vastaa kunkin harrastuksen ammattilaiset. 

Ilmoittautumisohjeet 

Mene Kuntapalveluiden sivulle. Valitse pääluokista Harrastamisen Ylöjärven malli, jonka jälkeen aineiksi aukeaa useampi toimipiste. Valitse oma koulusi, jonka jälkeen näet harrastukset.

Harrastusta valittaessa huomioi ikäryhmäsi esim 1.-2.lk. Valitse itseäsi/huollettavaasi kiinnostava harrastus ja täytä ilmoittautumislomake. Ohjelma ilmoittaa sinulle oletko päässyt ryhmään vai oletko varasijalla.

Kaikille avoimista ryhmistä voit valita ikäryhmääsi koskevia harrastuksia. Voit ilmoittautua ainoastaan oman koulusi alla oleviin harrastuksiin tai kaikille avoimiin ryhmiin.

Huom! Jos osallistuja käy iltapäivätoiminnassa, kirjoita se lisätietoja kohtaan. Tällä selvitämme sen, ketkä oppilaista haetaan iltapäivätoiminnasta harrastukseen sekä saatetaan takaisin harrastuksesta iltapäivätoimintaan. Oppilaiden saattamisesta vastaa harrastuksen ohjaaja. Muuta huomioitavaa: Iltapäivätoiminnan aikana tapahtuva harrastaminen tapahtuu nuorisolain alla, jolloin harrastusaika lasketaan oppilaan vapaa-ajaksi. Oppilaat ovat kuitenkin vakuutettu kaupungin puolesta harrastuksen aikana.

Harrastamisen Ylöjärven mallin harrastuskalenteri lukuvuodelle 2023-2024 (pdf)

Lisätietoja

Yhteystiedot

Puttonen Heikki
Lasten ja nuorten liikuntakoordinaattori
044 486 0672
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi
Harrastamisen Ylöjärven malli

Katso video harrastuksista

Mitä kaikkea harrastamisen Ylöjärven malli voi tarkoittaa?

Katso esittelyvideo YouTubessa

Harrastamisen Suomen malli

Lisätietoja harrastamisen Suomen mallista opetus- ja kulttuuriministeriön sivuillaLogo: Harrastamisen Suomen malli

Päivitetty: 24.8.2023