Hyppää sisältöön

Harrastamisen Ylöjärven malli

Ylöjärven kaupunki on mukana harrastamisen Suomen mallissa myös lukuvuonna 2021–2022. Ylöjärvi rakentaa valtakunnallisen mallin pohjalta oman toimintatapansa, Ylöjärven mallin.

Suomen ja Ylöjärven mallissa on kyse uudenlaisesta, koulupäivään liittyvästä harrastustoiminnasta, joka kattaa kaikki 1.–9.-luokkalaiset sekä lisäopetuksessa olevat. Mallin myötä ylöjärveläiskoululaisille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan harrastukseen ennen koulupäivää, sen aikana tai jälkeen. 

Harrastustoiminta toteutetaan yhteistyökumppaneiden kanssa ja harrastukset ovat ylöjärveläisten koululaisten omien toiveiden mukaisia.

Katso Harrastamisen Ylöjärven mallin 2021–2022 esittelyvideo kaupungin Youtube-kanavalta.

Ilmoittautuminen koulukohtaisiin harrastusryhmiin tapahtuu osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/ylojarvi. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet on lähetetty koululaisille ja huoltajille Wilman kautta.

Harrastamisen Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee avustuksilla Suomen mallin juurruttamista pysyväksi toiminnaksi kunnissa. Ylöjärven kaupunki sai lukuvuodeksi 2021–2022 avustusta mallin toteuttamiseen 171 000 euroa. Ylöjärvi oli mukana mallissa jo pilottikeväänä 2021. Kokemukset olivat myönteiset.

Lisätietoja

Yhteystiedot

Puttonen Heikki
Lasten ja nuorten liikuntakoordinaattori
044 486 0672
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi

Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen mallin logossa H-kirjain on hymyilevä hahmo.

Päivitetty: 3.2.2022