Wilma

Tietoa Wilmasta huoltajille

Ylöjärven Wilmaan pääsee kirjautumaan tästä linkistä https://ylojarvi.wilma.pirnet.fi/. Kirjautumislinkki löytyy myös koulujen kotisivuilta.

Mikä on Wilma?

Ylöjärven kouluissa käytetään kodin ja koulun välisessä yhteistyössä nettipohjaista Wilma-ohjelmaa. Wilmassa huoltajat voivat mm. viestitellä opettajan kanssa, selvittää ja ilmoittaa lapsensa poissaolot, lukea koulun tiedotteita, varata ajan vanhempainvarttiin sekä vastata erilaisiin kyselyihin. Käytössä olevien toimintojen määrä saattaa vaihdella kouluittain.

Yleistä tietoa Wilma-tunnuksesta

Wilmaan kirjautumista varten huoltaja tarvitsee käyttäjätunnuksen ja salasanan. Oman henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen huoltaja saa luotua avainkoodin avulla, jonka hän saa koulutoimistosta tai lapsensa koululta. Jos huoltajalla on useita lapsia Ylöjärven kouluissa, hän voi avainkoodien avulla liittää luomaansa tunnukseen kaikkien kouluikäisten lastensa tiedot. Sama Wilma-tunnus on voimassa koko sen ajan, kun huoltajalla on alaikäisiä lapsia Ylöjärven kaupungin ylläpitämässä koulussa. Koulun vaihtumisen yhteydessä esim. alakoulusta yläkouluun siirryttäessä, saattaa tunnuksen käyttö keskeytyä joksikin aikaa. Jos huoltaja tallentaa tunnuksen kännykkäänsä, on tunnus syytä tallentaa myös muualle, ettei se katoa kännykän vaihdon tai katoamisen yhteydessä.

Kenelle Wilma-tunnus annetaan?

Wilma-tunnus on tarkoitettu oppilaan virallisille huoltajille, joita yleensä ovat isä ja äiti. He huolehtivat lapsensa koulunkäyntiin liittyvät asiat ja käyttävät yhteydenpitoon Wilmaa.

Ohje tunnuksen luomiseen avainkoodin avulla:

Siirry selaimella osoitteeseen https://ylojarvi.wilma.pirnet.fi/connect. Kirjoita sähköpostiosoite -kenttään se sähköpostiosoitteesi, jonka haluat yhdistää Wilma-tunnukseesi ja klikkaa Lähetä varmistusviesti. Saat sähköpostiosoitteeseesi varmistusviestin. Jos viestiä ei tule, varmista kirjoititko sähköpostiosoitteesi oikein. Tarkista myös sähköpostisi roskapostihakemisto.

Klikkaamalla sähköpostiisi tullutta linkkiä pääset takaisin osoitteeseen, jossa Wilma-tunnus luodaan. Anna avainkoodi ja klikkaa Lisää-painiketta. Tunnussanaosiota EI täytetä. Tallenna lapsesi henkilötunnus. Anna se muodossa 150600A1234. Kirjoita nimikenttiin oma nimesi, EI siis lapsen nimeä. Keksi vähimmäisvaatimukset täyttävä salasana. Salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä pitkä ja sen tulee sisältää vähintään kolmea seuraavista: isoja kirjaimia, pieniä kirjaimia, numeroita, erikoismerkkejä. Tarkista, että antamasi tiedot ovat oikein ja klikkaa Luo tunnus -painiketta. Tämän jälkeen pääset kirjautumaan Wilmaan. Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi ja salasana se, jonka tunnusta luodessasi itsellesi keksit.

Katso myös ohjevideo Wilma-tunnuksen luomisesta avainkoodilla.

Huom! Puhelinsovelluksella ei voi luoda tunnusta, tunnus on luotava selaimella.

Ohje lapsen tietojen liittämiseen olemassa olevaan Wilma-tunnukseen:

Kirjaudu Wilmaan ja klikkaa Käyttöoikeudet-nimistä linkkiä, joka löytyy Asetukset-kuvakkeen alta. Avautuu sivu, jolla on yhteenveto nykyisistä rooleistasi. Klikkaa sivun alareunasta Lisää rooli -linkkiä. Anna avainkoodi siihen ruutuun, jossa sitä pyydetään. Toinen ruutu jätetään siis tyhjäksi. Klikkaa avainkoodin syöttämisen jälkeen ensin Lisää ja sitten Seuraava -painiketta. Etene sen jälkeen sivun ohjeiden mukaan.

Katso myös ohjevideo uuden roolin lisäämisestä omaan Wilma-tunnukseesi.

Wilma-sovellus

Mobiilisovelluksessa on toimintoja rajoitetummin kuin selainversiossa. Wilma-sovelluksella huoltaja voi käyttää useita päivittäisessä käytössä tarvittavia toimintoja esim. lukea ja kirjoittaa viestejä, lukea tiedotteita, nähdä lapsensa työjärjestyksen, kotitehtävät, kokeet ja tuntimerkinnät, selvittää poissaoloja sekä ilmoittaa poissaoloista etukäteen.

Wilma-sovelluksen voi asentaa Windows Phone -puhelimeen, jossa on käyttöjärjestelmänä Windows Phone 8 tai uudempi sekä Android- ja iOS-laitteille. Sovelluksen voi asentaa puhelimelle tämän linkin kautta Wilma-sovellus Kauppa-palvelussa tai avaamalla puhelimella Kauppa ja hae Wilma-sovellus esimerkiksi hakutoiminnon avulla. Visman virallinen Wilma-sovellus löytyy helposti hakusanalla "visma".

Käyttäjätilin lisääminen aloitetaan painamalla Lisää käyttäjätilejä -painiketta. Avautuvaan ruutuun täytetään kolme kenttää. Wilman osoite -kenttään kirjoitetaan Ylöjärven Wilman osoite https://ylojarvi.wilma.pirnet.fi/ Käyttäjätunnus- ja Salasana-kenttiin oma Wilma-tunnus, jonka jälkeen painetaan Lisää käyttäjätili -painiketta. Sovelluksen käyttö aloitetaan painamalla käyttäjätilin nimeä tai painamalla Siirry aloitussivulle -painiketta.

Käyttäjätunnuksen, eli sähköpostiosoitteen vaihtaminen

Huoltajan käyttäjätunnus on se sähköpostiosoite, jonka hän on tallentanut järjestelmään tunnusta luodessaan. Wilmaan pääsee kirjautumaan, vaikka sähköpostiosoite ei olisi enää käytössä. Käyttäjätunnuksena on kuitenkin syytä olla ajantasainen toimiva sähköpostiosoite, jotta huoltaja voi tarvittaessa tilata sähköpostiinsa uuden salasanan unohtuneen tilalle. Huoltaja voi vaihtaa käyttäjätunnukseensa uuden sähköpostiosoitteensa klikkaamalla Wilmassa yläpalkin Asetus-kuvaketta->Ilmoitusasetukset. Vaihda sähköpostiosoitetta -linkistä avautuu kenttä, johon uusi sähköposti kirjoitetaan. Lähetä -toiminto lähettää uuteen sähköpostiosoitteeseen varmistusviestin samaan tapaan kuin uutta tunnusta luodessa.

Salasanan vaihtaminen

Salasanansa huoltaja voi vaihtaa Wilmassa klikkaamalla yläpalkin Asetus-kuvaketta->Käyttäjätilin asetukset.

Unohtuneen salasanan tilalle huoltaja voi tilata Wilma-tiliin liitettyyn sähköpostiinsa uuden salasanan kirjoittamalla sähköpostiosoitteensa sille varattuun kenttään Wilman kirjautumisikkunassa ja klikkaamalla Unohditko salasanasi?

Huoltajan yhteystietojen päivitys

Wilman yläpalkin Asetus-kuvakkeen alta Ilmoitusasetuksista huoltaja voi vaihtaa nimensä ja puhelinnumeronsa. Muut yhteystietomuutokset ilmoitetaan suoraan koululle. Ilmoitusasetuksissa näkyvä puhelinnumero on se, johon huoltaja saa koululta Wilman kautta lähetetyt tekstiviesti-ilmoitukset. Tekstiviestejä lähetetään vain silloin, kun huoltajat on syytä tavoittaa mahdollisimman nopeasti. Puhelinnumerokenttään voi tallentaa vain yhden huoltajan numeron. Jos kentässä useita puhelinnumeroita, eivät ko. huoltajat saa tekstiviestiä.

Jos kirjautuminen ei onnistu, tarkista:

 • kirjaudutko varmasti Ylöjärven Wilmaan. Linkki sinne on https://ylojarvi.wilma.pirnet.fi/
 • kirjoititko käyttäjätunnuksesi varmasi oikein ja kokonaisuudessaan
 • kirjoititko salasanasi varmasti oikein, unohtuneen salasanan tilalle voit tilata uuden Unohditko salasanasi? -toiminnolla
 • kirjaudutko Wilmaan ensimmäistä kertaa, silloin tunnus täytyy luoda ensin selaimen kautta, vasta sen jälkeen voi kirjautua puhelinsovelluksella

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä lapsesi koulun koulusihteeriin.

Jos tunnuksen luominen ei onnistu, tarkista:

 • onko käytössäsi oikea linkki, jossa tunnus luodaan. Linkki on https://ylojarvi.wilma.pirnet.fi/connect
 • yritätkö luoda tunnusta Wilman mobiilisovelluksella, sillä ei voi tunnusta luoda, se on tehtävä selaimella
 • kirjoititko varmasti oikein sähköpostiosoitteesi, johon varmistusviesti tulee
 • tarkistitko myös roskapostikansion, mikäli et saanut varmistusviestiä sähköpostiisi
 • painoitko Lisää-painiketta avainkoodin kirjoittamisen jälkeen, vasta sitten Seuraava-painike aktivoituu
 • kirjoititko avainkoodin oikein, koodissa on neljä viiden merkin sarjaa, väliviivoja ei kirjoiteta
 • onko avainkoodi käyttämätön, molemmat huoltajat tarvitsevat oman avainkoodin
 • kirjoititko lapsesi (ei siis omaasi) henkilötunnuksen oikein, oikea muoto on 150600A1234

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä lapsesi koulun koulusihteeriin.

Wilma-viestit ja tietosuojauudistus

Tietosuojan uudistuttua keväällä 2018 jäivät ns. vanhan malliset Wilma-tunnukset pois käytöstä. Uudistuksen yhteydessä myös vanhan mallista tunnusta käyttäneet huoltajat saivat käyttöönsä uudet henkilökohtaiset tunnukset. Huoltajat voivat jatkossa viestitellä opettajan kanssa henkilökohtaisesti ja opettaja/muu viestin lähettäjä voi lähettää viestinsä isälle tai äidille tai molemmille huoltajille yhdessä. Jos viestin vastaanottajaksi on valittu vain isä tai äiti, ei toinen huoltaja näe viestiä.


Sivu päivitetty 3.10.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi