Hyppää sisältöön

Kummiurheilija

Ylöjärven kaupunki on käynnistänyt kummiurheilijatoiminnan, joka yhdistää huippu-urheilun tukemisen ja kaupungin markkinoinnin. Hyvinvointilautakunta päätti asiasta kokouksessaan 17.1.2023.

Ensimmäinen kummiurheilija: telinevoimistelija Joona Reiman

Miesten A-maajoukkueeseen kuuluva telinevoimistelija Joona Reiman, 18, on Ylöjärven kaupungin ensimmäinen kummiurheilija. Valinta julkistettiin 9.2.2023.

Ylöjärven Metsäkylässä kasvanut ja koulunsa käynyt Reiman edustaa Tampereen Sisua ja on yksi Suomen lupaavimmista telinevoimistelijoista. Reiman on muun muassa maamme ensimmäinen telinevoimistelun nuorten Euroopan mestari. 

Ylöjärven kaupunki seuraa Joona Reimanin kummiurheilijavuotta ja kertoo siitä Facebook- ja Instagram-tileillään. Joonan oma Instagram-tili on @joonareiman.

Telinevoimistelun suurlupaus Joona Reiman on Ylöjärven ensimmäinen kummiurheilija (9.2.2023)

Huippu-urheilun tukemista ja kaupungin markkinointia

Kummiurheilijatoiminnalla Ylöjärvi haluaa profiloitua urheilu- ja liikuntamyönteisenä kaupunkina. Määräaikainen markkinointiyhteistyö solmitaan vahvan Ylöjärvi-yhteyden omaavan kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostavan urheilijan tai joukkueen kanssa. Yhteistyöhön valittavaa tulevaa tai jo nykyistä huippu-urheilijaa kutsutaan Ylöjärven kummiurheilijaksi. 

Ensisijaisesti markkinointiyhteistyötä tehdään kansainvälisen tason urheilijan kanssa. Kansainvälisellä tasolla tarkoitetaan, että urheilijalla on sopimuskaudella realistinen potentiaali edustaa Suomea oman lajinsa maaotteluissa ja arvokisoissa.

Kummiurheilijaksi voi jatkossa hakea erillisellä haulla tai kaupunki voi itse etsiä markkinointiyhteistyöhön sopivia urheilijoita sekä esittää heille yhteistyösopimusta. Tästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Yhteistyösopimuksen arvo voi vaihdella 1000 euron ja 10 000 euron välillä. Vuonna 2023 sopimuksen arvo on enintään 3 000 euroa ja summa katetaan liikuntatoimen avustuksista. Jatkossa kummiurheilijatoimintaan varataan erillinen määräraha talousarviossa. Saamansa tuen vastineeksi kummiurheilija sitoutuu erikseen sovittuihin yhteistyötilaisuuksiin ja markkinointiviestintään.

Hyvinvointilautakunta 17.1.2023

Yhteystiedot

Helminen Tiina
Helminen Tiina
Viestintäpäällikkö
050 437 1247
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi
Kaupungin viestintä ja markkinointi. Twitter @helmitiina.
Aalto Sini
Liikuntapäällikkö
041 730 0165
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14

Kummiurheilija 2023

Henkilökuva

Telinevoimistelija Joona Reiman on Ylöjärven kaupungin ensimmäinen kummiurheilija.

Päivitetty: 27.2.2023