Hyppää sisältöön

Logo ja vaakuna

Ylöjärven kaupungin tunnus on Ylöjärvi-logo.

Logo koostuu oranssi-sinisestä liikemerkistä ja sinisestä Ylöjärvi-tekstistä. Joissakin tilanteissa logosta voidaan käyttää myös versiota, jossa on näkyvissä kaupungin strategian mukainen visio, Rohkea edelläkävijä.

Alkuperäisen logon on suunnitellut graafikko Timo Koljonen ja se on otettu käyttöön vuonna 2004. Logoa on päivitetty 2012 ja 2020.

Kaupungin ulkopuoliset tahot tarvitsevat logon käyttöön luvan.

Vaakuna 

Ylöjärven vaakuna:
Punaisessa kentässä haaruristi, jonka yläkulmassa saatteena risti, molemmat kultaa. Suunnittelija G. von Numers. Hyväksytty 12.5.1954.

Kultaväriä käytetään vain silloin, kun on mahdollista painaa Pantone-väreillä (PMS). Normaaleissa neliväripainotuotteissa väri on keltainen. Näin värin sävy saadaan pysymään puhtaana.

Kaupunki käyttää vaakunaa harvoin ja harkiten. 

Graafiset elementit

Ylöjärven kaupungin visuaaliseen ilmeeseen kuuluu myös kaupunkisiluetti, jota on hyödynnetty tällä sivustolla (ks. esim. sivujen alareuna). Siluetissa on sekä tunnettuja paikallisia rakennuksia (kuten Ylöjärvenharjun tv-torni ja kaupungintalo) että yleisiä rakennuskuvia, jotka symboloivat asuintaloja ja elinkeinoelämää. Lisäksi visuaaliseen ilmeeseen kuuluvat ikonityyppiset kuvat, joita on niin ikään käytetty tällä sivustolla (ks. esim. etusivu) sekä joissakin kaupungin dokumenttipohjissa. 

Graafinen ohjeisto

Ylöjärven kaupungin nykyinen graafinen ohjeisto (pdf) on hyväksytty 11.11.2020. 

Tiedote kaupungin visuaalisen ilmeen uudistumisesta 2020

Isännänviiri

Ylöjärven isännänviiriä myy Ylöjärvi-seura. Viirissä on kaksivärinen läpipainatus, materiaalina polyesteri. Mitat 50 cm (levein kohta) x 450 cm. Viiri sopii 8-10 metrin lipputankoon. 

Ylöjärvi-seuran verkkosivut

Yhteystiedot

Helminen Tiina
Helminen Tiina
Viestintäpäällikkö
050 437 1247
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi
Kaupungin viestintä ja markkinointi. Twitter @helmitiina.

Logo ja vaakuna

Ylöjärven kaupungin logo

Ylöjärven vaakuna

Päivitetty: 11.3.2023