Hyppää sisältöön

PIKI-verkkokirjasto

Ylöjärven kaupunginkirjasto kuuluu Pirkanmaan yleisten kirjastojen PIKI-yhteisjärjestelmään.

PIKI aloitti toimintansa marraskuussa 2002, ja siihen kuuluvat nyt kaikkien Pirkanmaan kuntien kirjastot. PIKI-verkkokirjasto tarjoaa asiakkaitten käyttöön kaikkien Pirkanmaan kirjastojen aineistot.

PIKI-verkkokirjastosta löytyvät PIKI-yhteisjärjestelmään kuuluvien kirjastojen aineiston tiedot ja saatavuus. PIKI-verkkokirjastossa voit kirjastosta saatavan tunnusluvun avulla uusia lainasi ja tehdä varauksia ja päivittää asiakastietojasi.

Uusi PIKI-verkkokirjasto piki.fi

Ajankohtaista

PIKI-verkkokirjasto uudistui 1.2.2022. Uusi osoite on piki.finna.fi .Uusi verkkokirjasto on räätälöity Kansalliskirjaston tarjoaman Finna-alustan päälle. Suomen yleisistä kirjastoista jo 90 % käyttää Finna-pohjaista verkkokirjastoa. Uutta PIKI-verkkokirjastoa rakennettaessa on kuunneltu asiakkaiden toiveita ja kiinnitetty huomiota mm. mobiilikäyttöön. PIKI-verkkokirjasto on myös edellistä visuaalisempi. Uusia toimintoja on esim. perhetili.

Vanha verkkokirjasto poistui käytöstä 30.4.22. Kätevä PIKI-mobiilikirjasto sovellus on yhä käytössä. Asiakkaiden suosikki, mobiilikirjastosta tuttu sähköinen kirjastokortti, löytyy myös uudesta verkkokirjstosta.

Kirjastokortti

Samaa (mistä tahansa PIKI-kirjastosta saatua) kirjastokorttia voi käyttää kaikissa PIKI-kirjastoissa.
Korttia hankittaessa tarvitaan henkilöllisyystodistus (alle 15-vuotiailta myös huoltajan tiedot). Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, mutta uusi kortti kadonneen PIKI-kortin tilalle maksaa 2 €. Henkilötietojen (esim. osoitteen) muutoksista tulee ilmoittaa kirjastoon.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja lainaaja on vastuussa kaikesta kortillaan lainatusta aineistosta. 
Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon väärinkäytön estämiseksi.

PIKI-verkkokirjaston sivuille pääset tästä linkistä tai osoiteesta piki.fi

Aikuislainaajan tulostettava kirjastokorttihakemus PDF

Alle 15-vuotiaan tulostettava kirjastokorttihakemus PDF

Sini-punainen PIKI-kirjastokortti

Päivitetty: 10.2.2023