Hyppää sisältöön

Pysäköinti

Ylöjärven kunnallinen pysäköinninvalvonta kattaa kaikki liikenneväylät, yleiset alueet ja kaupungin kiinteistöjen piha-alueet.

Ylöjärven kaupunki on sopinut pysäköinninvalvonnan järjestämisestä Nokian kaupungin kanssa. Sopimuksen mukaan Nokian pysäköinnintarkastajat valvovat pysäköintiä Ylöjärvellä keskimäärin 10 tuntia viikossa.

Myös yksityiset talo- tai kiinteistöyhtiöt voivat sopia pysäköinninvalvonnasta Nokian kaupungin kanssa. Valvontaa voidaan tehdä joko sopimuksen tai yksittäisen toimeksiantopyynnön perusteella.

Virhemaksu 30 euroa

Pysäköintivirhemaksu Ylöjärvellä on 30 euroa. Virhemaksu on maksettava 30 päivän kuluessa sen määräämisestä.

Mahdolliset oikaisuvaatimukset tulee tehdä 30 päivän kuluessa Nokian kaupungin kunnalliselle pysäköinninvalvojalle. Oikaisuvaatimus on helpointa tehdä sähköisesti. Vaatimuksen voi laatia myös paperilomakkeelle. Lomakkeen voi noutaa Ylöjärven kaupungintalon infopisteestä arkisin klo 9-15 (huomioi mahdolliset poikkeusaukiolot vuodenvaihteessa ja kesällä).

Ylöjärven kaupunginvaltuusto päätti kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta syyskuussa 2019. Valvonta alkoi 3.2.2020. Kyseessä on kahden vuoden kokeilu. 

Lisätietoja

Pysäköinninvalvonta / Nokian kaupunki
Ylöjärven kaupungin tiedote pysäköinninvalvonnan käynnistymisestä 3.2.2020

Liityntäpysäköinti

Ylöjärven keskusta-alueella on kolme liityntäpysäköintialuetta, jotka on tarkoitettu joukkoliikenteen käyttäjille. Pysäköiminen liityntäpysäköintialueilla on maksutonta.

Päivitetty: 23.2.2021