Hyppää sisältöön

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta huolehtii lainsäädännössä rakentamiselle ja rakennetulle ympäristölle asetettujen tavoitteiden huomioimisesta rakentamisessa ja rakennusten käytössä. Rakennusvalvonnassa käsitellään rakentamiseen liittyvät luvat. Lisäksi rakennusvalvonta suorittaa lupiin liittyvät tarkastukset ja antaa ohjeita rakentajille.

Rakennusvalvonta on kiinni virastopalveluiden sulkuaikana 27.6 - 31.7. Tuona aikana lupakäsittely etenee resurssien mukaan. Aloituskokouksia ja käyttöönottokatselmuksia pyritään pitämään, mutta suosituksena on, että ajat varataan katselmusten pitäjiltä hyvissä ajoin, sillä niitä ei välttämättä pystytä pitämään joka viikko. Mittauspalvelut ovat kiinni 11.7 - 17.7 ja tuona aikana ei suoriteta mittauksia.

Kaupungin suorittamat maksulliset naapureiden kuulemiset ovat myös kesätauolla sulkuajan. Viimeiset pyynnöt naapureiden kuulemiseksi tulee olla tehtynä viimeistään 7.6, klo 15 mennessä. Tämän jälkeen tehdyt kuulemispyynnöt toteutetaan elokuussa, mikäli niille on silloin vielä tarvetta.

Rakennusvalvonta ottaa asiakkaita vastaan vain tarpeen mukaan ajanvarauksella. Muista siis olla yhteydessä rakennusvalvonnan henkilöstöön tapaamisen sopimiseksi.

Lupakäsittely on ruuhkautunut. Tästä syystä lupien käsittelyajat ovat hetkellisesti normaalia pidempiä. Neuvontapuhelin palvelee toistaiseksi vain aamupäivisin.

Tutustu Siltatien kouluun uudessa 3D-mallissa.

Päivitetty: 31.5.2022