Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat/Tapahtumat/Ykspihlajan Kino-orkesteri
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ykspihlajan Kino-orkesteri

14.4.2024 klo 15:00-16:00

Ykspihlajan kino-orkesteri. Kuusi henkilöä soittaa seisten eri soittimia.

Rempseä Ykspihlajan Kino-orkesteri kuljettaa kuulijansa elokuvamusiikin tunnelmiin ja soittaa musiikkia aina 1900-luvun alkupuolelta tähän päivään. Orkesteri perustettiin 2012 säveltämään ja soittamaan musiikkia Juho Kuosmasen mykkäelokuvaan Romu-Mattila ja kaunis nainen (2012). Sen jälkeen Kino-orkesteri on alkanut elää omaa elämäänsä, ja keikkailee esittäen pääasiassa elokuvista tuttua musiikkia uusina sovituksina. Kino-orkesteri on säveltänyt ja esittänyt musiikin myös Juho Kuosmasen mykkäelokuvatrilogian muihin osiin, vuonna 2017 valmistuneeseen lyhytelokuvaan Salaviinanpolttajat sekä vuonna 2023 ensi-iltansa saaneeseen Kaukainen planeetta -osaan. Myös Kuosmasen elokuvassa Hymyilevä mies (2016) kuullaan orkesterin musiikkia.

Orkesteri on hakenut innoituksensa 1960-luvun italo-iskelmästä ja kotimaisesta tanssimusiikista, mutta orkesterin omaperäiset sanoitukset valottavat nostalgisia sävelmaisemia uudesta kulmasta. Ykspihlajan Kino-orkesterissa laulavat sisarukset Anna, Oona ja Laura Airola, ja se koostuu vapaan kentän muusikoista ja teatterialan ammattilaisista. Kino-orkesterissa soittavat kitaristit Miika Snåre sekä Tuomas Asanti, trumpetisti Miia Reko, basisti Reetta Kuisma sekä rumpali Ilkka Tolonen. Orkesteri on esiintynyt ahkerasti muun muassa kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Kalifornian Palm Springsistä Pariisiin ja Pietarista Cannesiin, sekä muun muassa Ahvenanmaan Katrina Kammarmusik -festivaalilla, Kaustisen kamarimusiikkijuhlilla sekä Karkkilan Kino Laikassa.

LIPUT
Ennakkoliput ovat myynnissä lippu.fi-palvelussa
• 17 € (+ tilausmaksut alk. 1,50 € www.lippu.fi)
• 14 € (+ tilausmaksut alk. 1,50 € www.lippu.fi) eläkeläiset, kriisihallintaveteraanit ja opiskelijat

Liput ovelta 14.4. klo 14.30–15, huom. vain käteismaksu 
• 25 €
• 20 € eläkeläiset, kriisihallintaveteraanit ja opiskelijat

Alle 12-vuotiaat pääsevät konserttiin maksutta. Konsertin kesto on noin tunti, ei väliaikaa.

Sisäänkäynti tapahtuu kaupungintalon D-ovesta, joka sijaitsee valtuustosalin ja Vanhan Räikän puoleisessa kulmassa kaupungintalon aukiolla. Kaupungintalon osoite on Kuruntie 14, Ylöjärvi. Tila on esteetön. Saattaja pääsee konserttiin ilmaiseksi.

Tapahtuman järjestää kaupungin kulttuuripalvelut.

Kuva: Sami Kuokkanen

Tiedot

Päivämäärä:
14.4.2024
Aika:
15:00-16:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Kaupungintalo
Kuruntie 14
Ylöjärvi, 33470 Suomi
+ Google Map