Hyppää sisältöön

Tukea ja apua nuorille

Tältä sivulta löydät linkkejä nuoria tukeviin palveluihin ja muihin nuorille suunnattuihin sivustoihin.

Onks tää normaalia?-chatissa voi jutella nimettömästi mieltä askarruttavista asioista ammattiaikuisten kanssa. Sivustolla on myös videoita, joista löytyy apua monenlaisiin tilanteisiin.

Sekasin-chat on suunnattu 12–29-vuotiaille. Chat päivystää ma-pe klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24. Sekasin-chat luo toivoa ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia.

Loiste on 13–20-vuotiaille sateenkaarinuorille suunnattu verkkonuorisotalo Discordissa. Loiste tarjoaa paikan vapaamuotoiseen kohtaamiseen turvallisemmassa tilassa, jossa on aina verkkonuorisotalon auki ollessa paikalla ohjaajia. Ohjaajina ja moderaattoreina toimivat Setan sateenkaarinuorisotyön hankkeen työntekijät, hankkeen yhteistyökumppanit sekä koulutetut vapaaehtoiset.

 

Netari on suomen suurin nettinuorisotalo, jossa voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden sekä muiden luotettavien aikuisten kanssa. Tälle nuorisotalolle ovat tervetulleita ihan kaikki nuoret! Netari toimii netissä siellä missä nuoret ovat, esimerkiksi Momiossa, Discordissa, Twitchissä, Minecraftissa ja sosiaalisen median palveluissa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nuortennetistä löytyy tietoa muun muassa seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mediankäytöstä, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä. Sivu on rakennettu yhdessä nuorten kanssa.

Mielenterveystalon sivuilta löytyy tietoa ja omahoito-ohjelmia, jotka on suunnattu erityisesti nuorille ja heidän huoltajilleen. Omahoito-ohjelmista saa tietoa ja työkaluja mielenterveyteen liittyen. Omahoito-ohjelmissa on muun muassa videoita, ohjattuja harjoituksia ja testejä, joihin voi tutustua omaan tahtiin koska tahansa. 

MIELI Suomen Mielenterveys ry tarjoaa keskusteluapua kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa matalalla kynnyksellä ja ilman lähetettä.

Väestöliiton sivuilta löytyy tietoa muun muassa ihmissuhteisiin ja seksuaaliseen hyvinvointiin liittyen.

Nuorten Exit tarjoaa 13–29-vuotiaille tietoa omista rajoista ja seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta sekä tukea seksuaaliväkivallan ja häirinnän tilanteissa.

Päivitetty: 9.10.2023