Hyppää sisältöön

Ulkoilu- ja retkeilyreitit

Tälle sivulle on koottu Ylöjärven ulkoilu- ja retkeilyreittejä. Lisää voit lukea myös Visit Ylöjärvi -sivustolta, jonne on koottu kattavasti näkemisen ja kokemisen arvoisia kohteita Ylöjärvellä. 

Suosikit: Seitseminen ja Pikku-Ahvenisto

Tiitiäisen metsä

Pikku-Ahveniston vieressä sijaitsee kirjailija Kirsi Kunnaksen kunniaksi perustettu suojelualue, Tiitiäisen metsä. Suojelualueen ovat perustaneet WSOY ja Luonnonperintösäätiö. Tiitiäisen metsä, Ylöjärvi

Puut-luontopolku Veittijärvellä

  • Veittijärven rantoja myötäilevä polku esittelee opastaulujen kautta lähes kaikki Suomessa luonnonvaraisena kasvavat puulajit ja niiden hyödyntämistapoja eri aikoina. Polulle voi saapua Viljakkalantien lisäksi esim. Kuruntieltä järven koillisnurkasta tai asuntomessualueen teiltä.

Ulkoilureitit harjulla ja muualla

Ladut ja kuntopolut

Ylöjärven kaupungin ylläpitämistä laduista ja kuntopoluista on tietoa liikuntasivuilla: Ladut ja kuntopolut.

Retkelle-karttasovellus

Ylöjärvi Retkelle -palvelun avulla on helppo tutustua ylöjärveläisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin niin tietokoneella kuin mobiililaitteellakin. Lue lisää sivulta Ylöjärvi Retkelle.

Nainen ja kaksi koiraa riippumatossa

Ylöjärven kesäretkeilijä Ella Huhtasen retkivinkkeihin kesältä 2021 voit tutustua Visit Ylöjärven nettisivujen retkiblogissa sekä Instagram-tilillä (@visitylojarvi).

Monipuolinen Räikänpuisto

Räikänpuisto rantoineen on upea ulkoilukohde ympäri vuoden.

Mikko Saarelan muistometsä 

Mastosvuoren alueella lähellä Ylöjärven keskustaa sijaitsee Eppu Normaalin alkuperäisjäsenen, Mikko Saarelan muistometsä. Muistometsän omistaa Luonnonperintösäätiö, jolle Ylöjärven kaupunki myi reilun 14 hehtaarin maa-alueen tammikuussa 2020. Mikko Saarelan muistometsä, Ylöjärvi

Koulujen suunnistuskartat

Koulujen pihojen ja lähiympäristöjen suunnistuskarttoja on päivitetty lukuvuonna 2019-2020. Päivitetyt kartat ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Kartoista löytyy koulujen pihakarttoja 1:1000 sekä vähän haastavampia suunnistuskarttoja 1:5000 - 1:7500.

Yhteystiedot

Tekninen toimisto, asiakaspalvelupiste
050 437 1379
tekninen.info@ylojarvi.fi

Anna palautetta

Päivitetty: 11.5.2022