Hyppää sisältöön

Valpro - työvalmennus

Työvalmennuskeskus Valpro tarjoaa palveluja työllistymiseen 18–65-vuotiaille ylöjärveläisille työttömille työnhakijoille.

​Avaamme asiakkaillemme uusia polkuja työelämään. Tarjoamamme valmennus vahvistaa asiakkaiden työ- ja toimintakykyä, sosiaalisia taitoja sekä psyykkisiä ja fyysisiä voimavaroja. Lisäksi valmennuksessa autamme asiakkaita luomaan kontakteja työelämään mahdollisimman varhain. 

Kokonaisvaltaista valmennusta

Valmennus suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja sopiva toteutustapa valitaan yksilö- ja ryhmävalmennuksen sekä monipuolisten työvalmennusmuotojen joukosta. Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen jatkopolku, joka voi johtaa palkkatyöhön, opiskelupaikan hakuun tai työkokeiluun.

Tutustu  Ylöjärvi-lehden juttuun, Valpron valmentautujien ja yhteistyökumppaneiden kokemuksista

Jelppi!

Jelppipajalaiset työskentelevät Ylöjärven kaupungin ja Ylöjärven seurakunnan eri kohteissa; vanhustenhuollossa, kehitysvammapalveluissa ja varhaiskasvatuksessa.

Kohteissa työskennellään henkilökunnan apuna ja heidän ohjeidensa mukaisesti.

Tehtäviä ovat mm.

 • avustamista ulkoilussa
 • seurustelua, pelien pelaamista
 • lukemista
 • askartelun avustamista
 • henkilökohtaisen avustajan rooliin tutustumista
 • avustamista ruokailussa sekä
 • kevyet keittiö- ja siivoustyöt

Keittiöpaja

 • ruuan esikäsittelyä, ruoanvalmistusta, leivontaa sekä puhdistustöitä
 • kahvilatuotteitteiden valmistusta
 • lounasruokien valmistusta ja lounasruokalistojen suunnittelua
 • leivonnaisten ja jälkiruokien valmistusta
 • lounasruokien ja kahvilatuotteiden esillepano
 • asiakaspalvelu ja kassan käyttö
 • noudatetaan omavalvontasuunnitelmaa
 • raaka-ainetilaukset

Puhdistuspaja

 • Valpron siivousta
 • kaupungin eri tilojen tekstiilihuolto
 • lattioiden konepesua yhdistelmäkoneella
 • kaupungin ja yhdistysten toimitilojen siivoustyöt 

Kaupungin siivoustoimen kesälomien sijaistamisia, esimerkiksi uimakoppien ylläpitosiivousta.
Teemme myös remonttisiivousta kaupungin remonttikohteissa.

Kiertoliike on yksi Valpron  työpajoista. Pajalla harjoitellaan kaupan alan työtehtäviä, myytävien tuotteiden tuunausta ja kierrätysmateriaalien uusiokäyttöä. Tilauksesta tehdään myös pienimuotoista korjausompelua. Pajan yhteistyökumppaneita ovat tällä hetkellä Ylöjärven seurakunta, tekstiilinkierrätyspaja Nextiili sekä eläinhoitolat, joille kerätään tekstiilejä.

Osaran luonto- ja ympäristöalan opiskelijoiden tuella meille on laadittu jätehuoltosuunnitelma. Tavoitteena on saattaa kierrätyskulttuuri osaksi koko Valpron toimintaa. Suunnitelmassa painottuu toimivan kierrätysjärjestelmän kehittäminen, jätteiden lajittelun tehostaminen ja oikeaoppinen lajittelu yksikön tiloissa.

Lisätietoja Kiertoliikkeestä 

Kunnostus- ja korjauspajalla tehdään tilauksesta erilaisia kunnostus- ja korjaustöitä sekä pienimuotoisia puusepäntöitä. Pajan työtehtäviin kuuluvat muun muassa huonekalujen entisöinti sekä maalaustyöt käsin ja ruiskulla.

Pajalla valmistetaan myös myyntituotteita, kuten puunkantotelineitä, hyönteishotelleja sekä monenlaisia pihan kalusteita.

Rakennuspaja

Rakennuspajalla tehdään erilaisia rakennusalan töitä. Pajalla rakennetaan muun muassa ulkokalusteita, aitoja, laitureita sekä kevyitä piharakennuksia, kuten leikkimökkejä ja roskakatoksia.

Rakennuspajan työtehtäviin kuuluvat myös huoneistoremontit sekä kaupungin eri osastojen remontit ja korjaukset. Remontit voivat sisältää esimerkiksi keittiöremontointia, tapetointia, maalausta, parketin ja laminaatin asennusta sekä väliovien kunnostusta ja uusimista.

Metallipaja

Metallipajalla suunnitellaan, valmistetaan ja korjataan erilaisia kevyitä ja keskiraskaita metallitöitä. Työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi hitsaus, hionta ja ohutlevytyöt.

Kuljetuspaja

Kuljetuspajan työtehtäviin kuuluvat kaupungin sisäiset muutot sekä sisäiset henkilö- ja tavarakuljetukset. Kuljetukset hoidetaan pakettiautolla, pikkubussilla ja kevytperävaunulla.

Polkupyöräpaja

Polkupyöräpajalla huolletaan ja kunnostetaan Ylöjärven kaupungin kaupunkipyörät.

Reitti on matalan kynnyksen ryhmätoimintaa. Vähintään kerran viikossa kokoontuvassa ryhmässä saat mahdollisuuden vahvistaa toimintakykyäsi, löytää uusia mahdollisuuksia ja voimavaroja sekä saada vertaistukea ryhmän muilta jäseniltä. Reitissä kokoontuu sekä työ- että ryhmätoimintaan painottuvia ryhmiä.

Reittiläisillä on käytössä myös Valpron muut palvelut työllistymisen edistämiseksi.

Tuotantopaja

Tuotantopajalla tehdään pienimuotoisia kokoonpano-, lajittelu-, kiinnitys- ja tarroitus- ja pakkaustöitä. Yhteistyötä tehdään lähialueen eri yrityksien kanssa.

Elektroniikan purku

Elektroniikan purkupajalla puretaan pöytätietokoneita. Pöytätietokoneet puretaan ja purettavat osat lajitellaan kahdeksaan eri materiaaliin. Materiaalit lähtevät lajittelun jälkeen pajalta jatkojalostukseen.

Toimipaikat

Työvalmennuskeskus Valpro
Työvalmennuskeskus Valpro
Toimintatie 4, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla

Yhteystiedot

Virtanen Sami-Petteri
Virtanen Sami-Petteri
Johtava tekninen työvalmentaja / Palkkatukityöllistäminen / tilaustyöt
050 099 5950
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Työvalmennuskeskus Valpro
Kataja Heikki
Kataja Heikki
Tekninen työvalmentaja / rakennusala
0500 950 493
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Työvalmennuskeskus Valpro
Siltanen Leena
Siltanen Leena
Työnohjaaja / Tilaustyöt
040 1334 882
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Työvalmennuskeskus Valpro
Stolt Pertti
Stolt Pertti
Työnohjaaja / rakennustilaustyöt
050 0950 492
pertti.solt@ylojarvi.fi
Työvalmennuskeskus Valpro
Päivitetty: 25.5.2023