Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Bongaa ilmastonmuutos Tampereen kaupunkiseudulla

Miten ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät sinun arjessasi ja ympäristössäsi? Tampereen kaupunkiseudulla kerätään kesän aikana seudun asukkailta havaintoja ilmastonmuutoksen merkeistä.

Tampereen kaupunkiseutu avasi 20.6.2022 Bongaa ilmastonmuutos -kyselyn, jolla kerätään seudun asukkailta ilmastonmuutokseen liittyviä havaintoja. Havainnot voivat olla hyvin moninaisia, sillä ilmastonmuutoksesta kertovia erilaisia merkkejä on paljon. Niitä voivat olla esimerkiksi erilaiset sääilmiöt, lämpötilan vaihtelut, maanvyörymät, tuholaisten esiintymät tai vaikka hengitystieoireet.

Tampereen kaupunkiseudun kehittämispäällikkö Antti Lippo toivoo, että seudun asukkaat lähtisivät innokkaasti bongaamaan merkkejä ympäristössä näkyvistä muutoksista.

”Ilmastonmuutos vaikuttaa jo Suomessa, ja sen vaikutukset tulevat voimistumaan edelleen. Asukkaiden havainnot tuovat meille arvokasta tietoa muun muassa kaavoituksen ja rakentamisen suunnitteluun: näitä havaintoja tarkastelemalla voimme paremmin varautua ja sopeutua ilmastonmuutokseen ja sen vaikutuksiin kaupunkiseudulla”, Antti Lippo kertoo.

Bongaa ilmastonmuutos -kyselyyn vastaaminen vie 2–5 minuuttia. Kysely on auki 31.7.2022 asti.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippupakettia.

Vastaa kyselyyn: https://forms.office.com/r/XEqAnTBfj5

 

Tampereen kaupunkiseutuun kuuluvat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Bongaa ilmastonmuutos -kysely toteutetaan osana Sopeutuva kaupunkiseutu -hanketta. Hanke on saanut tukea ympäristöministeriöltä Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta, jonka rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (RRF).

Lue lisää Sopeutuva kaupunkiseutu -hankkeesta: Sopeutuva kaupunkiseutu – Tampereenseutu

Lisätiedot:

Antti Lippo
Kehittämispäällikkö, Tampereen kaupunkiseutu
Puh. 050 463 0732 / antti.lippo@tampereenseutu.fi

Tiedote on julkaistu Tampereen kaupunkiseudun sivuilla 20.6.2022.