Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ensimmäiset kiinteistöpalvelualan osaajat valmistuivat Valprosta

Ensimmäiset kiinteistöpalvelualan osatutkinnon suorittaneet ovat valmistuneet Työvalmennuskeskus Valprosta. Kyse on puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kahdesta osatutkinnosta, joihin liittyvän koulutuksen järjestivät yhteistyössä Ylöjärven kaupungin työllisyyspalvelut ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. 

Työharjoittelupainotteinen koulutus kesti kuusi kautta ja koulutuksen lopuksi, 17. helmikuuta, seitsemän ylöjärveläistä opiskelijaa antoi ammatillisen näyttönsä. 

Vastuuopettaja Janne Sulkava Tredusta kertoo, että koulutus tähtää työllistymiseen. 

– Jokainen opiskelija hankki osaamisensa itselleen sopivassa alan työympäristössä ja työtehtävissä. Opintojaksolla ei siis kulutettu koulunpenkkiä vaan opittiin käytännössä. Opintojen päätteeksi kukin opiskelija näytti hankkimansa taidot minulle eli vastuuopettajalle. Näytön perusteella kukin opiskelija sai todistuksen suoritetuista opinnoista.

Oletko työtön ja kiinnostunut koulutuksesta?

Työttömänä kouluttautuminen on tänä päivänä helppoa ja taloudellisten etuuksien osalta kannattava opiskelumuoto. Työttömänä opiskelijana voit olla oikeutettu työttömyysetuuteen ja työvoimakoulutusten osalta lisäksi yhdeksän euron kulukorvaukseen. 

Työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2020 teettämän selvityksen mukaan puolet työttömyysetuudella opiskelevista työllistyy kuuden kuukauden sisällä valmistumisestaan. 

Työllistymisen todennäköisyys kasvaa sen mukaan, miten kysyttyjä alan opiskelijat ovat työmarkkinoilla. Kysytyimpien ammattilaisten kärkisijoilla ovat sosiaali- ja terveysalan tekijät. Ylöjärven kaupunki aikookin järjestää rekrytoivan lähihoitajakoulutuksen syksyllä 2021. Myös puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työntekijöitä kysytään jatkuvasti.  

Jos olet kiinnostunut työttömyysturvalla opiskelemisesta, ole yhteydessä OMA-valmentaja Risto Peltolaan, p. 040 1334 581, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Kuva: Risto Peltola