Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Esittelyssä kehitysjohtaja Sari Soini ja varhaiskasvatuksen johtaja Kirsi Lahtinen

Ylöjärven kaupunki sai kesällä kaksi uutta keskeistä viranhaltijaa.

Kehitysjohtaja Sari Soini

Tekniikan tohtori Sari Soini on toiminut Ylöjärven kaupungin kehitysjohtajana elokuun alusta alkaen.

Kehitysjohtajan työnkuva on laaja. Hän luotsaa kaupungin keskeisiä kehityshankkeita, vastaa kaupunkistrategiaprosessista, osallistuu seutuyhteistyöhön, toimii aktiivisesti eri verkostoissa ja tuo kehitysideoita kaupungin käyttöön. Kehitysjohtaja vastaa myös hiilineutraali kunta (HINKU) -työstä, toiminnanohjausjärjestelmän ja prosessien kehittämisestä sekä digitalisaation edistämisestä.

– Ensimmäisiä tehtäviä on varmasti kaupungin nykyisen strategian tarkastelu uusien päättäjien kanssa, Sari Soini pohtii. – Myös ilmastotyö eli Hinku-asiat nousevat esiin heti alkuvaiheessa.

Ensiviikot Ylöjärvellä ovat tuntuneet mukavilta. – Mielikuvani aktiivisesta, eteenpäin menevästä ja kasvavasta kaupungista on vahvistunut. Odotan innolla kohtaamisia ja yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Kehitysjohtaja kuuluu kaupungin johtoryhmään ja toimii kaupunginjohtajan suorassa alaisuudessa hallinto- ja talousosastolla kehityspalveluiden esimiehenä. Kehityspalveluihin kuuluvat tietohallinto sekä työllisyys- ja turvallisuuspalvelut. Hyvinvointityö (hyte) siirtyi organisaatiomuutoksen myötä sivistysosastolle elokuun alussa, uuden valtuustokauden käynnistyessä.

Sari Soini tuli Ylöjärvelle Sipoon kunnalta, jossa hän toimi kehittämispäällikkönä tekniikka- ja ympäristöosastolla. Tätä ennen hän toimi Kirkkonummen kunnan ympäristöpäällikkönä ja Espoon kaupungin ympäristökeskuksen kehittämispäällikkönä. Taustalla on myös pitkä tutkijaura Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Sari Soini on elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Tampereella ja uusi työ teki hänestä paluumuuttajan kaupunkiseudulle. Uusi koti löytyi Asuntilasta Ylöjärveltä.

Vapaa-aikaan kuuluu vahvasti liikunta. Lajikirjo on laaja ratsastuksesta golfiin ja pilateksesta balettiin. Kiinteä osa arkea on myös ulkoilu yhdessä perheen koiran kanssa.

Kehitysjohtajan työpiste sijaitsee kaupungintalolla. Yhteystiedot: p. 041 731 3214, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Kaksi naista istuu kuistilla.
Varhaiskasvatuksen johtaja Kirsi Lahtinen (vas.) ja kehitysjohtaja Sari Soini ovat uusia Ylöjärvellä mutta kokeneita osaajia omalla alallaan.

Varhaiskasvatuksen johtaja Kirsi Lahtinen

Kasvatustieteiden maisteri Kirsi Lahtinen aloitti työt Ylöjärven uutena varhaiskasvatuksen johtajana heinäkuun puolivälissä. Lahtinen siirtyi tehtävään Tampereen kaupungilta, jossa hän toimi läntisen alueen palvelupäällikkönä.

– Vastuualueellani oli suurin piirtein sama määrä lapsia ja henkilöstöä kuin täällä Ylöjärvellä.

Varhaiskasvatus on Ylöjärven kaupungin suurimpia vastuualueita. Kaupungin järjestämässä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa on noin 2000 lasta ja 400 työntekijää.

Ylöjärven varhaiskasvatus on Kirsi Lahtiselle tuttua aiemmilta työvuosilta, sillä hän työskenteli Asuntilan päiväkodin johtajana vuosina 2008-2011. Varhaiskasvatuksen parissa Lahtinen on työskennellyt käytännössä koko työuransa ajan 90-luvun alkupuolelta lähtien.

Ajankohtaisista asioista Lahtinen nostaa esiin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksen, jossa tarkastellaan mm. lapsimäärien ja alueiden kehitystä Ylöjärvellä. Varhaiskasvatuksen haasteina Lahtinen mainitsee koko maata koskevat seikat: henkilöstön saatavuuden sekä pitkittyneen koronatilanteen vaikutukset työssä jaksamiseen.

Kirsi Lahtisen tarkoituksena on vierailla lähiaikoina kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä. Hän odottaa innolla myös lautakuntatyöskentelyn käynnistymistä.

– Me kaikki toimimme ylöjärveläisen lapsen hyväksi. Oli kyse kaupungin päiväkodista tai yksityisestä toimijasta, työntekijästä tai luottamushenkilöstä. Ylöjärven varhaiskasvatus on laadukasta ja täällä moni asia on todella hyvin.

Kirsi Lahtinen asui aikoinaan perheensä kanssa kymmenisen vuotta Ylöjärvellä, mutta nyt koti on Tampereen Villilässä, josta on mukava pyöräilymatka Ylöjärven keskustaan. Kirsi kuvailee itseään koti-ihmiseksi; hän tykkää leipoa, tehdä käsitöitä ja hoitaa pihaa. Kilpauinti on tullut tutuksi perheen kolmen tyttären kautta.

Varhaiskasvatuksen johtajan työpiste sijaitsee kaupungintalolla. Yhteystiedot: p. 050 596 9081, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.