Hyppää sisältöön

Harrastusmahdollisuuksia nuorille

Nuorisopalvelut järjestää nuorille suunnattua kerho- ja ryhmätoimintaa, joista voit löytää itsellesi sopivan harrastuksen.

Nuortenteatteri Jakkaralla on kaksi ryhmää; 9-12-vuotiaiden JunnuJakkara ja 13-19-vuotiaiden JatkoJakkara. Molemmat ryhmät kokoontuvat tiistaisin nuorisokeskus Olkassa. Teatterissa tehdään improvisaatioon ja liikeilmaisuun liittyviä harjoituksia, rakennetaan kohtauksia, käsikirjoitetaan itse näytelmiä ja tutkitaan yhdessä erilaisia ilmiöitä. Joka vuosi tavoitteena on saada rakennettua yhdessä esitys, jota yleisö voi tulla katsomaan.

Jakkaraan voi ilmoittautua mukaan elokuussa. Toimintaan on sitouduttava vuodeksi, jotta näytelmäproduktion tekeminen on mahdollista! Kysy lisätietoja Maiju Lamminmäeltä.

Kirjoitusklubi on suunnattu pääsääntöisesti yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. Luovan kirjoittamisen ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 17-20 Mikkolan työtuvalla. Lisäksi toteutamme yhden kirjoittajien viikonloppuleirin vuodessa, yleensä marraskuussa. Leirillä rentoudutaan mökkiympäristössä, tunnelmoidaan, kokkaillaan yhdessä sekä tutustutaan itseen ja toisiin. Toiminnan pääsisältönä on sekä ryhmässä että leireillä luovan kirjoittamisen harjoitusten tekeminen laidasta laitaan ja osallistujien toiveita kuunnellen.

Kirjoittamalla opit lisää itsestäsi ja saat uusia ideoita. Aikaisempaa kirjoittamistaustaa ei tarvita, eikä ryhmässä kiinnitetä huomiota pilkkusääntöihin tai oikeinkirjoitukseen, vaan keskitytään pienessä porukassa kirjoittamiseen, ajatusten jakamiseen ja oman itsen kuunteluun. Kysy lisätietoja Maiju Lamminmäeltä.

Roolipelikerho kokoontuu nuorisokeskus Olkassa. Kysy lisätietoja Carita Rantaselta.

Katso tarkempaa tietoa nuorisovaltuuston toiminnasta. Kysy lisätietoja Tiina Sireniltä.

Kurun urheilutalolla järjestetään maanantaisin 30.8.21 alkaen tanssikerhoja 1-3.lk klo 14.15-15.15 ja 4-6.lk klo 15.15-16.15.
Ota yhteys Tanja Kauppiseen saadaksesi lisätietoja.

Sateenkaariryhmä kokoontuu pääosin kaksi kertaa kuukaudessa torstaina ja lauantaina nuorisokeskus Olkassa. Ryhmä on tarkoitettu 13-18 -vuotiaille nuorille, jotka kuuluvat seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön, pohtivat identiteettiään tai ovat muuten kiinnostuneita seksuaalisuuden- ja sukupuolen moninaisuudesta. Ryhmä tarjoaa vertaistuellista ja turvallista keskustelua, sekä tekemistä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Jenny Rantalalta.

Nuorisopassi on tarjolla 5.-9. luokkalaisille. Nuorisopassi on älypuhelimeen ladattava vapaa-ajan sovellus, joka innostaa lapsia ja nuoria löytämään uusia harrastuksia sekä yhteistä tekemistä.

Toiminnan tavoitteena nuorten hyvinvoinnin edistäminen mahdollistavan harrastustoiminnan kautta. Tällä hetkellä passista löytyy etuja mm. paikallisiin urheilumahdollisuuksiin kuten padel, sulkapallo, keilaus, kuntosali ja uimahalli. Nuorisopassissa on tarjolla etuja myös paikallisiin ravintola- ja kahvilatuotteisiin. Sovelluksessa tiedotetaan myös ajankohtaisista nuoria koskevista asioista.

Alla on ohjeet Nuorisopassin käyttöönotosta.

  • Huoltaja täyttää lupalomakkeen Wilmassa kohdasta Lomakkeet -> Nuorisopassin käyttölupa. (Huom. Tietojen siirto tehdään joka kuun ensimmäinen maanantai, joten kirjautuminen ei heti lupalomakkeen täytettyä onnistu.)
  • Nuori/huoltaja lataa älypuhelimeen Nuorisopassi-mobiilisovelluksen omasta sovelluskaupasta.
  • Kirjautuminen sisään sovellukseen tapahtuu nuoren Office365-tunnuksilla eli koulun sähköpostilla ja sen salasanalla. (Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@edu.ylojarvi.fi ja salasana on sama, jolla lapsi kirjautuu koulun koneelle. Kysy opettajaltasi unohtunut salasana.)
  • Käytä etuja!

Kaikkiin Nuorisopassiin liittyvissä asioissa pyydetään olemaan yhteydessä Nuorisopassin hallinnoinnista vastaavaan Lasten ja nuorten liikuntakoordinaattori Kaisa Hakalaan (etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi, p. 041 731 2144).

Yhteystiedot

Lamminmäki Maiju
Nuoriso-ohjaaja
050 071 9080
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kulttuurinen ja kansainvälinen nuorisotyö, loma-ajan toiminta
Siren Tiina
Nuoriso-ohjaaja
050 390 4793
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Nuorisovaltuusto, kouluyhteistyö, Elämän valintatalo, ryhmäytykset
Kauppinen Tanja
Nuoriso-ohjaaja
050 301 2141
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Nuorisotilojen Nuokku ja Vilis vastaava
Kärkkäinen Riikka
Nuorisopalvelupäällikkö
050 523 2087
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi
Nuorisopalvelujen hallinto, nuorisotyön toiminta-avustukset, lapsi- ja nuorisoneuvosto
Rantala Jenny
Nuorisotyöntekijä
041 730 2818
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Metzis (Metsäkylä) ja Olka (Soppeenmäki)
Rantanen Carita
Nuoriso-ohjaaja vs.
050 390 4589
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Nuorisotilojen Metzis ja Olka vastaava, nuorisovaltuusto
Päivitetty: 10.3.2022