Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Jätteenkuljetuksia on kilpailutettu uudelleen Pirkanmaan Jätehuollon alueella

Pirkanmaan Jätehuollon tiedote 22.9.2022

Jätteenkuljetusten uusia urakoita alkaa lokakuun alussa Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella. Kuljetuksia kilpailutettiin uudelleen 23 alueella urakkakausien päättymisen vuoksi.

Osalla asukkaista jäteastian tyhjennyspäivä tai tyhjennysviikko voi muuttua totutusta syksyn aikana. Kaikki jäteastiat käydään tyhjentämässä, vaikka ajankohta muuttuisi eri päivälle tai seuraavaan viikkoon. Muutos ei vaadi asukkaalta mitään toimenpiteitä tai yhteydenottoa asiakaspalveluumme. Siirtymäajan jälkeen tyhjennysten rytmi taas vakiintuu.

Muutoksia voi tulla myös alueille, joissa urakoitsija ei vaihdu, koska urakoita saaneet tai menettäneet kuljetusliikkeet järjestelevät ajoja uudelleen työkuormituksensa tasaamiseksi. Kaikkiaan Pirkanmaan Jätehuollon alueella jätteitä kuljettaa 23 kuljetusurakoitsijaa.

– Kuljetusten ja reittien järjestelyjä tehdään nyt erityisesti urakkamuutosten yhteydessä, mutta jatkossa pienempiä muutoksia voi tulla entistä useammin. Tähän on syynä jätehuoltomääräysten laajentama lajitteluvelvoite, joka näkyy lisääntyneenä työmääränä. Jäteastioiden määrä alueellamme kasvaa, kertoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Keskitetyllä kilpailutuksella saatu tehokas logistiikka säästää ympäristöä ja asukkaiden jätehuoltokustannuksia. Suomen Kiinteistöliiton valtakunnallisen Indeksitalo 2022 -vertailun mukaan Pirkanmaan Jätehuollon tyhjennyshinnat ovat maan edullisimmat.

Biokaasun käyttö vähentää kasvihuonekaasupäästöjä

Julkisia ajoneuvohankintoja koskeva direktiivi ohjaa myös Pirkanmaan Jätehuoltoa lisäämään nolla- ja vähäpäästöisten ajoneuvojen osuutta.

– Kilpailutusten kautta saamme lisää kaasukäyttöisiä jäteautoja ja näin olemme mukana vähäpäästöisen liikenteen kehittämisessä. Ajossa on nyt 16 kaasuautoa, ja määrä tulee kasvamaan, Varsala sanoo.

Uudet urakat alkavat näillä alueilla:

  • Sekajätteen tyhjennykset: Mänttä-Vilppula sekä Etelä- ja Pohjois-Ylöjärvi
  • Biojätteen tyhjennykset: Ikaalinen, Kangasala, Ylöjärvi Kuru, Mänttä-Vilppula, Parkano, Pälkäne, Ruovesi, Tampere Teisko ja Virrat
  • Lasipakkausten tyhjennykset: Tampere ja ympäristökunnat
  • Metallin tyhjennykset: Tampere ja ympäristökunnat
  • Syväsäiliöiden tyhjennykset: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Sastamala Mouhijärvi, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano ja Virrat
  • Vaihtolavojen tyhjennykset: Juupajoki, Ylöjärvi Kuru, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Ruovesi sekä Keski- ja Länsi-Tampere

Lisätietoja

Pirkanmaan Jätehuolto

tekninen päällikkö Timo Varsala

p. 050 338 2463