Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Kansallista veteraanipäivää vietetään lauantaina 27.4.2024

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain 27. huhtikuuta. Päivää vietetään Suomen sotaveteraanien kunniaksi sekä muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. Päivä on Lapin sodan päättymispäivä.

Tänä vuonna kansallisen veteraanipäivän teemana on ”Veteraanien perintö turvataan – yhdessä onnistumme”. Teema viestii veteraanien perinnön säilymisen ja sen jatkuvan tunnettuuden turvaamisen tärkeydestä.

Ylöjärven kaupunki toimittaa erityisen veteraanipäivän tervehdyksen ylöjärveläisille sotiemme veteraaneille, lotille ja veteraanien leskille. Mukana tervehdyksessä ovat kaupungin lisäksi seurakunta, Puolustusvoimat sekä kansalaisjärjestöjä.

Ylöjärvellä kansallisen veteraanipäivän seppeleenlasku toimitetaan perinteiseen tapaan kaikilla sankarihaudoilla Aurejärven, Länsi-Teiskon, Viljakkalan ja Ylöjärven hautausmaalla sekä Kurun sankarihautausmaalla.

Seppeleenlaskut Ylöjärvellä

Perjantaina 26.4.2024

  • Klo 12 Ylöjärven hautausmaa, Kirkkotanhuantie 1, Ylöjärvi

Lauantaina 27.4.2024:

  • Klo 9 Aurejärven hautausmaa, Itä-Aureentie 1020, Itä-Aure
  • Klo 9 Länsi-Teiskon hautausmaa, Lato-Valkamantie 9, Länsi-Teisko
  • Klo 9 Kurun sankarihautausmaa, Kirkkotie 1, Kuru
  • Klo 11 Viljakkalan hautausmaa, Kirkkokuja 14, Viljakkala

Veteraanipäivän pääjuhlaa vietetään Vaasassa Botniahallissa 27.4. kello 13.30 alkaen. Juhla televisioidaan suorana lähetyksenä, ja sitä voi katsoa Yle1-kanavalla ja Yle Areenassa.

Kansallista veteraanipäivää on juhlittu vuodesta 1987 lähtien Suomen sotaveteraanien kunniaksi vuosittain huhtikuun 27. päivänä. Historiallisesti tämä ajoittuu Lapin sodan päättymisen päivään 27.4.1945. Tämä päivä on myös Suomen puolustusvoimien toistaiseksi viimeinen sotapäivä.

Tiedote on päivitetty seppeleenlaskuaikojen osalta 25.4.2024 kello 16.