Hyppää sisältöön

Kartat ja paikkatieto

Ylöjärven kaupungin kartta- ja paikkatietoaineistoihin sisältyy erilaisia paikkatietoaineistoja kaupungin omaan hallinnolliseen käyttöön sekä yksityisille asiakkaille.

Aineistopalvelu

Ajantasainen asemakaava-aineisto kaavamääräyksineen on nähtävissä maksutta verkkopalvelussa (avautuu uuteen ikkunaan).

Kaavaotteet ja kaavan pohjakartan Dwg-aineisto tilataan karttapalvelusta. Aineiston irrotus on maksullista ja palvelusta veloitetaan Kaavoituksen ja maankäytön taksan mukaisesti.

Ylöjärven kaupunki on julkaissut paikkatietoaineistoja avoimiin rajapintoihin. 

Osoitteet

Ylöjärven kaupunki ylläpitää osoitejärjestelmää kaava- ja haja-asutusalueilla. Kaava-alueilla teiden nimet päätetään asemakaavassa. Haja-asutusalueilla teiden nimistä päättää maankäyttöinsinööri. Ylöjärven kaupunki asentaa tiennimikyltit kaduille ja teille sekä vastaa kylttien hoidosta.

Osoitenumerot annetaan rakennusluvan yhteydessä. Parilliset numerot sijaitsevat tien oikealla puolella ja parittomat tien vasemmalla puolella. Kaupunki ilmoittaa uudet tai muuttuneet osoitteet viranomaiselle ja postille. Rakennuksen omistaja vastaa osoitenumeron asettamisesta näkyvälle paikalle. Osoitemerkinnän tulee opastaa hälytys- ja huoltoajoa seka muuta liikennointiä kiinteistölle.

Kaupunki ei vastaa kaupallisten karttapalveluiden sisällöstä, joten palautteet tulee lähettää suoraan palveluntarjoajille. Kaupunki ylläpitää kansallista väylätietojärjestelmää, josta palveluntarjoajien tulisi hakea tiedot omiin järjestelmiinsä.

Yhteystiedot

Lehtinen Outi
Paikkatietoinsinööri
050 384 8385
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi
Paikkatieto- ja osoiteasiat

Paikkatiedon sähköposti

paikkatieto@ylojarvi.fi

Päivitetty: 7.10.2020